Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

Halsua Kesälä 0,2 ha

Halsua rintamamiestalo  

Kanasessa Harjunpääntie 39 kohdalla vuonna 1950 valmistunut kuistillinen romanttinen rintamamiestalo 8,4 * 9,6 m Kesälä 17:148 -nimisenä tilana.  Tilan pinta-ala on kiinteistörekisterin mukaan 0,20 ha ja tilan alueella on vuonna 2001 voimaan tullut yleiskaava. Tila on pohjavesialueella. Talo – rakennusalaltaan 85 m2 on ollut pitkään asumatta ja käyttö on ollut vähäistä vapaa-ajan käyttöä. Lämmitys on ollut sähköpatterien varassa ja eristeenä seinässä on mm purua. Puulämmitystä varten tuvassa on takka ja makuuhuoneessa kakluuni ja yläkerrassa kamina. Kun lämmitys ei ole ollut päällä niin ajan myötä rakenteet ovat rapistuneet niin ulkopinnoiltaan kuin myös sisäpinnoiltaan. Hormit on nuohooja tarkastanut viimeksi vuonna 2008, jolloin puutteina oli nähty palotikkaat ja paloturvallisuusasiat sekä talonumeron puuttuminen. 

Asuinkerroksessa on tupakeittiö ja kaksi makuuhuonetta sekä wc, eteinen, mistä portaat yläkertaan ja kellariin. Lattiat on lankkua, seinissä tapetti ja katossa ponttilauta oheisten kuvien mukaisesti. Yläkerrassa on yksi kaminallinen vinttikamari sekä viimeistelemätön kylmävintti. Talon lämpimäksi tehty asuinpinta-ala on 87 m2 ja kylmän vintin ja kellarin kautta muuta pinta-alaa 30 m2 .  Talon pihan puoleisten eteisen ja toisen mh:n alla on betoniseinäinen kellari, missä oli arviokäynnillä haitallista kosteutta. Kuistin portaat ovat lahonneet ja vaaralliset nousta. Kattomuoto on harja ja peitteenä on alkuperäinen tiilikatto, mikä on pitkälti sammaloitunut. Vuotojälkiä on mm hormin ympärillä sekä eteisen kuistin puoleisella sisäkatolla. Käyttövesiputket eivät ole käytössä ja mm wc lavuaarin altaan putket on irti, joten vaatii putkimiehen käynnin, että vesi saadaan paineistettuna päälle.

Sähköliittymä ja vesiosuskunnan vesiliittymä ovat, mutta jäätymisen estämiseksi vesi ei ole ollut päällä. Viemäri on sakokaivolla eikä asuinkäytössä täytä nykynormeja. Isolla remontilla talosta saa vapaa-ajan käyttöön soveltuvan paikan ja todella isolla peruskorjauksella ehkä asuinkelpoisenkin. Lähimmät kaupat ja palvelut ovat Halsuan ja Lestijärven keskustassa noin 18 km päässä.

Kiinteistorekisteriote Kesälä

Talo myydään tarjouskaupalla ns “purkukuntoisena” lähinnä  tontin ja liittymien hinnalla, mutta myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä saatu korkein ostotarjous. Irtaimistosta pitää tarjota erikseen, sen halutaan jäävän. Tilan alueella oleva metsätraktori ei kuulu kauppaan ja naapurin mukaan siitä on vuotanut maahan öljyä, joten sen mukaan maa voi olla piilaantunut ja mahdollinen puhdistaminen jää ostajan vastuulle.

 

 

5.5 mennessä tuli kolme ostotarjousta, joista kaksi parasta samansuuruisena (1000 €), joten tarjousaikaa päätettiin jatkaa 2 viikkoa.

Tee tarjous Halsua Harjunpääntie 39 Kesälä 74-402-17-148 tilasta viimeistään 19.5.2022  alla olevalla lomakkeella.

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-