Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

Hirsimetsän osuuksia

Kälviän Hirsimetsän Yhteismetsän osuuksia

Myydään tarjouskaupalla lähtöhinnalla 6000 € Hirsimetsän osuuksia tilalta 272-421-8-15  yhteensä 4191 kpl osuusluvulla 0,004191 / 9,481058. Osuusmäärä on sen verran pieni (alle 0,006000)  että se on erikseen ostettavissa vain jo ko. yhteismetsää omistaville tai osakaskunnalle itselleen.   Yhteismetsän metsämaanpinta-ala on reilut 6.500 ha ja kokonaispinta-ala suojelualueineen yli 12.000 ha. Osakastiloja oli 272-874-1-2 yhteismetsän perustamishetkellä 8.10.2003 yhteensä 877 kpl, metsäautotietä 38 km ja penkkatietä 13 km. Yhteismetsä omistaa muutamia siihen rajoittuvia tiloja Kokkolan kaupungissa ja Toholammin kunnassa. Osakaskunta kokoustaa kaksi kertaa vuodessa, varsinainen kokous huhtikuun loppuun mennessä ja toinen 15.12 mennessä. Juoksevia asioita hoitaa osakaskunnan kokouksen valitsema hoitokunta. 

Hirsimetsällä on omat sivut osoitteessa http://www.kalvianhirsimetsa.fi/.  Sieltä näkee vuosien 2018-2027 metsäsuunnitelman mukaiset luvut, toiminnan ja olennaisimmat yhteismetsän tiedot. Hirsimetsän osuuksista on tehty kauppaa viimevuosina tasoon 1,0-1,6 €/osuus. Pelkästään metsätaloustarkoituksiin ajateltuna metsäsuunnitelman mukaiset hakkuut ja  hoitotyöt johtavat selvästi alle  0,6 € / osuus olevaan osuuden käypään arvoon. Osuuksia on ostettu myös metsästys- ja kalastussyistä. Yöpymiskuntoisia rakennuksia – kämppiä – on kolme kappaletta. Hyötysaaressa Venejärven rannalla sekä Vesajärvellä, jossa on myös sauna. Osakasoikeuksiin kuuluu halutessaan näiden käyttö. Pientä ylläpitomaksua vastaan saa käyttöön myös veneen. Lisäksi Särkisessä on vanha kämppä, joka on avoinna ja yöpymiskuntoinen. Yhteismetsällä on oma toimisto Kälviän keskustassa Kälviäntie 39, jossa maanantaisin voi asioida hoitokunnan edustajien kanssa. Kun osakastiloja on paljon, niin vaihdanta on ollut edellä  mainituista syistä vilkasta ja markkinahinta on asettunut em. yli 1,0 euroa per osuus olevaan arvoon. 

Tuulivoimahankkeet 

Tuulivoimahankkeiden suunnittelu Hirsimetsän maille on selvästi lisännyt osuuksien kysyntää, sillä toteutuessaan myllyt toisivat vuokratuloja.  Wpd:n tuuluvoimahanke on nimeltään Tuohimaan tuulipuisto ja siitä tullee yleisöinfo ilmeisesti elokuussa 2021. Toinen aiempi hanke on Mössin tuulipuiston nimellä kulkeva hanke.  Vuokrasopimuksia on tehty ja seuraavaksi odotetaan puistojen kaavoitustoimia. Jos kaikki Hirsimetsän kokouksissa esitellyt suunnitelmat toteutuisivat, niin arvo voisi tuotantovuosina jopa moninkertaistua. Mutta realismia on, että kaavoitukseen ja sen jälkeiseen toimijoiden löytymiseen ja itse rakentamisvaiheeseen on pitkä matka ja myös kilpajuoksu muiden alueiden vastaavien suunnitelmien kanssa on haasteellinen posti. 

 Rekisteriote 8 15

Ostaja maksaa kaupanvahvistuksen 120 €,  4 %:n varainsiirtoveron ja  lainhuudon hankintakulut sekä osuuksien siirtämiskulut MML:n hinnaston mukaan (315 €).

Tee tarjous viimeistään 1.7 klo 24  Kälviän Hirsimetsän yhteismetsän osuuksista yhteensä 4191 kpl.

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-