Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

Hirsitalo Jokijylhäntie 9 Kaustinen

Hirsitalo Kaustinen Jylhä

Kaustisella Jylhän kylällä 1900 -luvun alussa valmistunut hirsitalo Jylhäntien ja Jokijylhäntien välissä. Pihapiirinä iso tilava tontti  2325 m2 tilana  Mattila 236-404-3-30, ei kaavaa. Rakennuksina on talon lisäksi varastorakennus sekä huvimaja. Kaustisen keskustan palvelut ovat noin 11 km:n ja Kokkolan palvelut noin 42 km:n päässä. Kokonaisuus on osoitteessa Jokijylhäntie 9, 69600 Kaustinen ja  myydään tilana hintapyynnöllä 59.000 €/tarjous.

Talokirjan mukaan hirsitalo on valmistunut vuonna 1908 ja se on peruskorjattu vuonna 1984 ja on lähivuosina lämmitysjärjestelmän vaihdon ja ikkunaremontin tarpeessa. Pohjakuvaltaan perinteinen peräkamarillinen pohjalaistalo ulkomitoin 7,55 * 18,05 m eli rakennusalaltaan 136,3 m2 plus kuvan mukainen kuisti 15 m2. Em. peruskorjauksen yhteydessä rakennusalaksi kirjattiin 151,3 m2 ja asuinpinta-alaksi 112 m2. Lisäksi on muuta tilaa 14 m2. Huoneistoselitelmä on 4h+k+s.  Lautavuorisen talon kivijalka on porakivestä, kattomuoto on harjakatto ja katteena konesaumapelti oheisten kuvien mukaisesti. Huoneet ovat siistissä kunnossa.

Keskellä rakennusta on iso korkea (3,00 m) tupa ja joenpuoleisessa päässä on kaksi kamaria. Alavetelin puoleisessa päässä on keittiö ja kolmas makuuhuone. Eteisestä on ovet wc, pannuhuone- ja pesuhuone-/saunatiloihin. Tuvan alla on iso kellari, missä on mm kaksi 1500 litran öljysäiliötä sekä vesimittari. Pintamateriaalit ovat vanhalle hirsitalolle tyypilliset, tapetti seinissä, olohuoneessa lankkulattia, lautakatto, makuuhuoneissa muovimatto. Kosteissa tiloissa lattiassa on klinkkeri. Ilmanvaihto on painovoimainen ja lämmitysjärjestelmänä on vesikiertoinen patterilämmitys, lämmönlähteenä öljy. Öljynkulutus on ollut viimevuosina 2500-3000 litraa per vuosi ja sähkökulutus 8000-9000 kWh/v. Lisälämmönlähteenä on tuvassa oleva avotakka. 

Sähkö- ja vesiliittymät siirtyvät kaupan myötä. Yläkerrassa on hyvin vinttitilaa ja kaksi kesäkamaria. Puukaminassa ei ole savupiippua.  Kohteella ei ole energiatodistusta, vaikka energiatodistuslain mukaan kohteella asuinkäytössä ollen pitäisi olla energiatodistus. Talo on ollut vapaa-ajan käytössä. Jätevesijärjestelmänä on sakokaivot takapihalla.

Ulkorakennus on kuvanmukainen lautavuorinen harjapeltikattoinen betonilaattapohjainen 9*4 m varastorakennus 54 m2. Toisessa päässä on puuhuone, toinen pää on pihavarastona ja keskellä on autotallitilaa. 

Mattila kiinteistorekisteriote

 

Tee tarjous Kaustinen Jokijylhäntie 9 hirsitalosta alla olevalla lomakkeella. Voit tilata myös näytön. 

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-