Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

KANNUS hirsitalo 0,4 ha tilana

Kannus hirsitalo, Eskolassa Leppilammella  tilalla Mäkitalo 2:64/3, palstan pinta-ala on noin 0,4 ha. Tilalla on osuuksia yhteiseen vesialueeseen 876:1 (Leppilampi) sekä somero- ja savimaihin 878:10. Kannuksen kaupungin palvelut ovat noin 14 kilometrin ja Eskolan kylän palvelut noin 2 km:n päässä.

Rakennukset ovat kolmipalstainen tilan kantatilaksi jääneellä 0,4 ha:n palstalla noin 2000 m2 rakennuspaikalla, minkä takana on 0,2 ha pihametsäkuvio varttunutta kasvatusmetsää.  Päärakennus on 1800-luvun alkupuolen pohjalaismallinen hirsitalo. Kattomuoto on harjakatto ja peitteenä on tiili. 
Talo on peruskorjattu vuonna 1934 lautavuoriseksi. Kivijalka on porakiveä ja rakennusala on 7*14 m eli noin 98 m2. Kiinteistöveroperusteena on 94 m2. Talon ulkoasu ja ryhti on kuvan mukainen ja ikäisekseen kohtuullisen hyvä.  Muina rakennuksina on peltikattoinen ulkopuolelta siistiksi maalattu saunarakennus, minne tulee sähkö ja vesi, sekä peltikattoinen varastorakennus, minkä ulkoseinällä on sähkömittari. 

Sisältä talo on vuosikymmenien takaisessa kunnossa ja vaatii ison peruskorjauksen. Hirret sinällään ovat näkyviltä osiltaan  hyväkuntoiset ja kooltaan kunnon ison puun hirttä. Tilalla on vesijohtoliittymä ja sähköliittymä, mitkä siirtyvät ostajalle. Viemäröinti on sakokaivoin ja ilmanvaihto painovoimainen. Kiinteistövero on ollut 115,23 €/vuosi. Keskellä taloa on tupakeittiö ja toisessa päädyssä kaksi peräkamaria ja toisessa päädyssä eteinen ja kolmas päätykamari.  Lattiat on lankkulattioita ja peräkamarit on tapetoitu.  Lämmitys on uunilämmitys ja sitä varten on pönttöuunit ja hella. Lisälämpö sähköpattereilla. Vintti on avointa varastotilaa. Tuvan alla on kellari. Sieltä tullut kosteus on pehmentänyt tuvan keskilattian lankut vaihtokuntoon. Uudet lankut ovat odottaneet remonttia muutamia vuosia ulkovarastossa.

Maatilaa on asuttu 1970-luvulle asti. Sen jälkeen paikka on ollut vapaa-ajanviettokohteena 2000-luvun alkuun asti. 20 vuotta sitten sisällä tapahtunut kytöpalo turmeli tuvan tapetit ja ne on poistettu hirrelle. Remontti on kuitenkin jäänyt kesken ja kohde myydään isona peruskunnostuskohteena. Talon on museoviraston suojelukohde, joten avustusta voi olla saatavissa luvanmukaista peruskorjausta varten.
Rakennuksen käypä arvo 0,4 ha palstan kanssa on 44.000 € ja se perustuu kohteen ominaisuuksien lisäksi Metsämarkkinointi Oy:n vastaavien kohteiden toteutuneisiin hintahavaintoihin, mitkä ovat olleet peruskorjaamattomille hirsitaloille 20.000-60.000 €. Peruskorjattuina yli 100.000 € ja yksi täydellisesti peruskorjattu 2,5 ha maatilan hirsitalo nousi hintaan 218.000 €.  Hintapyyntö yli 40.000 € / tk.

Myydään tarjouskaupalla riippuen saatavista ostotarjouksista.

Tee ostotarjous

 

 

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-