Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

Kokkola vanha teollisuushalli

Kokkolan vanha teollisuushalli

Rautatien varressa Kokkolan Rimmissä vanha noin 4000 m2 teollisuushalli omalla tontilla, joka koostuu kahdesta kiinteistöstä:  272-414-7-15  0,4300 ha  ja 272-414-2-12 0,8834 ha. Yhteensä 13134 m2. Rakennuspaikkaa on mahdollista laajentaa vieressä olevien kolmen metsätilan myötä 9,8 ha kokonaisuudeksi. Rakennus on ollut Kokkolan Krominahkantehdas Oy:n tuotantotilana viimeksi 1960-80 -luvuilla ja sen jälkeen jonkin aikaa vuokratilana, mutta viimeiset 30 vuotta se rakennus on ollut tyhjillään. Kolmessa eri kerroksessa on ollut lämmintä tilaa yhteensä noin 3000 m2 ja lisäksi kylmää tilaa 1000 m2. Rakennuksen seinät ja kantavat osat ovat kohtuullisessa kunnossa, ikkunat huonossa. Teollisuushallin takana on purkukuntoisia kuvan mukaisia varastorakennuksia. Sähkö- ja vesiliittymät on aikoinaan katkaistu. 

Yksikerroksinen alkuperäinen tehdas paloi vuonna 1969 ja se rakennettiin uudestaan ja kolmikerroksiseksi vuonna 1970. Kiinteistöveron perusteena on kokonaisala 3970 m2, 15910 m3. Tehtaan takana on kaksi nykyisin purkukuntoista rakennusta, 1947 valmistunut 122 m2 ja 1975 valmistunut 176 m2. Kiinteistöveron määrä on ollut yhteensä noin 1400 €. 

Kiinteistörekisteriote-Björkkulle 2:12

kiinteistörekisteriote-Björkkulla-II 7:15

Tilapari rakennuksineen myydään tarjouskaupalla ilman lähtöhintaa. 

Kyläasutuksen vaihekaavassa rakennus on rk -45 merkinnällä paikallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen kohde. 

 

 

 

 

Tilakokonaisuus soveltuisi kohtuullisella peruskorjauksella varastotilaksi.  Vähän isommalla remontilla esimerkiksi pakohuonepelejä tarjoavaksi keskukseksi. Escape Room tai vastaavaa seikkailuliiketoimintaa varten monipuoliset kolmikerroksiset ratkaisut sopisivat hyvin. 

Todella ison ja kalliinkin peruskorjauksen jälkeen tiloja voisi ajatella myös isojen kaupunkien tapaan kulttuuritilana: Vanha nahkatehdas voisi peruskorjattuna toimia tilana, jossa järjestetään esimerkiksi taidenäyttelyitä, konsertteja, elokuvanäytöksiä tai teatteriesityksiä ja itse seinät voisivat toimia seinämaalausten / graffitien / muraalien alustana tai näiden tekemisen opetus-/harjoittelutilana. Vanhan tehdasrakennuksen arkkitehtuuri ja historian henki voivat tarjota ainutlaatuisen taustan tällaisille tapahtumille.  Muina käyttökohteina voisi maininta:  Yritystoiminta: Nahkatehdas voisi toimia yritystoiminnan tilana, joka tarjoaa toimitiloja erilaisille yrityksille tai yrittäjille. Kolmen kerroksen suuruus ja monipuoliset tilat voisivat mahdollistaa useamman yrityksen toiminnan samassa rakennuksessa. Asuinrakennus: Vanha nahkatehdas voisi olla myös upea paikka asuntojen rakentamiselle, jossa vanhan tehdasrakennuksen arkkitehtuuri säilytetään ja yhdistetään moderniin asumiseen. Koulutus- tai tutkimuslaitos: Nahkatehdas voisi toimia myös koulutus- tai tutkimuslaitoksena, jossa tarjotaan tilaa opetukselle ja tutkimukselle. Esimerkiksi käsityö- tai taidekoulu voisi hyödyntää tehdasrakennusta ainutlaatuisena opetustilana. Monitoimikeskus: Vanha nahkatehdas voisi toimia monitoimikeskuksena, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja toimintoja. Esimerkiksi konsertit, messut ja yritystapahtumat voisivat löytää paikkansa monitoimikeskuksessa, jossa on tarjolla monipuoliset tilat.

Tee tarjous tilaparista teollisuushallin ja varastorakennusten kanssa  alla olevalla lomakkeella sähköpostitse.

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-