Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

Maatila Söderpåras 28,5 ha Kruunupyy

Maatilan talouskeskus 1990-luvulla
Maatilan talouskeskus 1990-luvulla

Maatila 28,5 ha kokonaisuus, näyttö pe 16.4 klo 16-17

Maatila Kruunupyyssä luonnonkauniin Kruunupyyjoen varrella osoitteessa Söderpåraksentie 336, 68500 Kruunupyy.  Myytävänä on peltoa yhteensä noin 19,5 ha, mistä 2020 tukioikeudellista yhteensä 19,32 ha, metsää noin 8,3 ha sekä  noin 0,6 ha rakennuspaikalla vuoden 1995 ilmakuvan (yllä oleva kuva) mukainen maatilan talouskeskus omakotitaloineen ja talousrakennuksineen. Rakennuksina kahden asunnon kerrosalaltaan 215 m2  suuruinen vuonna 1966 valmistunut omakotitalo, 1980-luvun konehalli ja kuivaajarakennus noin 145 m2, 23 -parsinen  lypsykarjanavetta karjalatoineen ja elosuojineen keskellä olevan hirsirunkoisen osan ollessa vuodelta 1929, vuonna 1988 valmistunut noin 40 m2 autotalli ja 1930-luvun vilja-aitta noin 10 m2 oheisten kuvien mukaisesti. Lisäksi ulkopeltolohkoilla ja kotipalstan peltojen välissä olevalla metsäpalstalla on peltikattoisia hyväkuntoisia heinä-/varastolatoja.

Maatilan talouskeskuksen välittömässä ympäristössä Söderpåraksentien molemmin puolin on kartan mukaisesti peltoa  3,26 ha.  Tilan 3,7 ha metsäsaarekkeen takana on peltoa  5,29 ha. Eli kotipalstan pinta-ala rakennuspaikan kanssa on yhteensä noin 13 ha. Tämä kokonaisuus myydään mielellään omana kokonaisuutenaan tai tarjousten mukaan pelto erikseen, metsäpalsta peltojen välissä erikseen ja rakennuspaikka omakotitalon ja talousrakennusten kanssa erikseen tai yhdessä maiden ja/tai metsien kanssa.  Söderbyssä Jeussintie 140 osoitteen kohdalla – eli noin 6 km:n päässä talouskeskuksesta – on noin 11,0 ha peltoa (tukioikeus 10,67 ha:lle) ja 4,6 ha metsää ja tämä turvemaapohjainen peltoalue on myös erikseen myytävänä metsän kanssa tai metsä ja pelto erikseen.

Maatilan kiinteä omaisuus myydään tarjouskaupalla kokonaisuutena tai osina erikseen riippuen saatavista ostotarjouksista. Lähtökohtaisesti talon irtaimisto ja maatilan 1980-luvun maatalouden kone- ja laitekanta  eivät kuulu myyntierään, mutta vaihtoehtoisen tarjouksen kokonaisuudesta voi jättää myös kuvien mukaisine irtaimistoineen koneineen ja kalustoineen.  Ostaja maksaa kaupanvahvistuksen 132 €,  4 %:n kiinteän omaisuuden varainsiirtoveron sekä lainhuudon hankintakulut sekä määräalan lohkomiskulut myyjän jättäessä pääosan metsistä itselleen kantatilana. Määräalaan ei kuulu osuuksia yhteisiin alueisiin ja erityisiin etuuksiin. Tieoikeudet ja tierasitteet kaikille palstoille järjestellään lohkomistoimituksessa kulkemaan pääosin olemassa olevia kulku-uria myöden.

Katso kartat, ilmakuvat ja ulkokuvat alla olevasta karusellista ja jätä ostotarjous, näyttöpyyntö tai lisätietopyyntö alla olevalla lomakkeella.

Omakotitalo 

Kuvan mukainen iso komea päärakennus on tasakertaan asti hirsirunkoinen ja lautavuorinen iso 1,5 kerroksinen talo rakennusalaltaan  196 m2 ja kerrosalaltaan 215 m2. Katon muoto on harja ja peitteenä konesaumattu pelti. Talo on jaettu kahdeksi huoneistoksi vuonna 1996-97 remontin yhteydessä. Vanhempien käytössä on ollut matalan talouspään puoleinen isompi huoneisto ja tilan hoitajan käytössä on ollut oikeanpuoleinen päätyhuoneisto. Talossa on vuonna 2012 asennettu kalliolämpö ja vesikiertoinen patterilämmitys sekä painovoimainen ilmanvaihto. Talo on liitetty kunnalliseen vesi- ja jätevesijärjestelmään. Talossa on nopea nettiyhteys KNT-Netin valokuituliittymänä, joten etätyöt hoituu hyvin talon työ-/etätyöhuoneen kautta. 

Maatilan talouskeskus Kruunupyy Söderpåras

Talon pääovesta mennään 1997 peruskorjattuun pienempään huoneistoon ja talouspään ovesta vanhaan 1980 -luvulla peruskorjattuun isompaan huoneistoon. Remontoidussa huoneistossa (asunto 1 asuinpinta-alaltaan 65 m2) on alla olevan pohjapiirroksen mukaisesti huoneina olohuone, keittiö ja työ-/etätyöhuone sekä pesuhuone-wc, sauna sähkökiukaalla, eteinen.ja sen jatkeena aula. Yläkerrassa on makuuhuone ja wc.  Lisäksi yläkerrassa on kylmää varastotilaa keskiosassa sekä toisessa päädyssä ilma lämmitystä oleva ns kesävinttikamari.

Pohjapiirros Söderpåraksentieltä päin

Ns vanhalla puolella asuinpinta-alaa on 84 m2. Huoneina on olohuone, keittiö,  kaksi makuuhuonetta, pesuhuone/wc, eteisaulatilaa sekä sauna puukiukaalla. Ns teknisinä tiloina on pannuhuone, missä sijaitsee maalämpöyksikkö ja vanha öljykattila, betoniseinäinen viileä varastohuone (ruokakellaria vastaava, missä myös vesimittari), polttopuu/varastohuone pannuhuoneen vieressä sekä päädyssä isolla pariovella autotalli, mikä on nykyisin varastokäytössä.  Huoneistojen välinen ovi on suljettu seinäksi,  mutta on pienellä muutostyöllä avattavissa yhdeksi isoksi asuinpinta-alaltaan 149 m2 huoneistoksi.

Lattiapinnat on pääosin kuvien mukaisesti muovimattoa ja seinissä on tapettia ja katossa levy. Pesuhuoneissa ja saunoissa sekä yläkerran wc:ssä on laatat lattiassa. Talossa on tehty kuntotarkastus 21.11.2019 ja havaintoina mm pääosin normaalit kosteusarvot, muutamat irrallaan olevat laatat saunassa ja wc:ssä sekä jälkiä yläkerran tuuletusikkunan kosteusvauriosta. Käyttövesiputket on osin muovia ja osin kuparia. Lämmitysputket on rautaa ja niiden kuntoa on tarkistettu vanhan puolen lattian läpi tehdyillä kahdella kurkistusluukulla. Ikkunat on MSE ja uusittu 1990-luvun lopulla. 

Kruunypyyn ok-talojen keskihinnat ovat olleet viimevuosina keskimäärin 98.708 €. Valmistumisvuosittain on haitaria siten että 1950-luvulla ja ennen sitä valmistuneiden keskihinta on ollut Metsämarkkinoinnin arviolausunnon mukaan 70.063 € ja 2010 -luvulla valmistuneiden  182.472 €. Tässä kohteessa korottavana vaikutuksena on etätyömahdollisuus nopean nettiliittymän kautta, asuinpinta-alan koko, kalliolämpö, talousrakennusten pinta-ala ja kattojen kunto sekä mahdollisuus ostaa talon mukana peltoa. Se mahdollistaa  hevostilan, pieneläintilan tai lampolan pitämisen.  Tällöin esim. 2 ha peltoalueen kanssa talouskeskuksen käypä arvo rakennuksineen olisi 97.000 €. Myydään tarjouskaupalla, jolloin myös ostajilla on enemmän mahdollisuuksia vaikkapa koko 28,5 ha maatilaan rakennuksineen. 

Talousrakennukset

Pihapiirin kaikki talousrakennukset ovat kuvien mukaisesti käyttökuntoisia. Autotalli (6*7 m) on kaksiovinen oven korkeuden ollessa 2,09 cm ja leveyden 2,23 m. Aitta on hirsirakenteinen (noin 10 m2) ja ollut maatilan vilja-aittana. Navettarakennus elosuojineen ja karjalatoineen iso liki 400 m2 suuruinen hyväkattoinen ja iso-ovinen rakennus ja soveltuu moneen eri tarkoitukseen nykykäytön ollessa lähinnä varastokäyttöä. karjanpito loppui vuonna 1988 ja sen jälkeen maatila on jatkanut vilja- ja heinätilana ja viimevuodet pellot ovat olleet vuokralla. Maatilan peltopinta-ala rakennuksineen mahdollistaisi pienimuotoisen maataloustoiminnan jatkamisenkin. Konehalli on korkea ja mahdollistaa toisessa päässä viljan kylmäilmakuivurikäytön.

Talousrakennukset ovat nykyisellään täynnä  maatilan 1900-luvun kone- ja laitekantaa sekä irtaimistoa. Mikä ostajan tarkoituksena on aloittaa uutta maataloustoimintaa tai laajentaa olemassa olevaa, niin kiinteän omaisuuden ostotarjouksen rinnalle voi antaa tarjouksen myös vanhasta maatalouskonekannasta puimureineen ja työkoneineen. Myyjä pitää itse ainakin traktorit ja paremman peräkärryn.

Katso sisäkuvat alla olevasta karusellista.  

Metsä- ja pelto

Tukioikeudellista peltoa on Söderpåraksen kotipalstan ja Söderbyn Jeussintien peltojen summana yhteensä noin 19,5 ha, mistä tukioikeuden piirissä on kotipalstan osalta 8,55 ha ja Jeussintien peltojen osalta 10,67 ha. 

Kruunypyyssä pellon toteutuneet keskiarvohinnat ovat olleet viimevuosina noin 7374 €/ha. Nyt myytävänä olevan maatilan ympärillä on tehty peltokauppoja siten, että Kruunupyyn keskustan liepeillä peltohehtaarihinnat ovat olleet luokkaa 8000-10.000 €/ha ja sivukylillä selvästi vähemmän. Kotipalstan pellot ovat hyviä multavia maita ja vesitalous on kunnossa. Käypä arvo näille pelloille on 8000 €/ha eli  8,5 ha:lle yhteensä 68.0000 €. Jos talo myydään erikseen, niin siihen liitettäneen pieni osa talon vieressä olevasta pellosta, joten ostotarjoukset pyydetään €/ha muodossa.

pellonhintahavainnot

pellonhintahavainnot

Kotipalstan metsä on peltojen välissä noin 3,7 ha määräala. Ainespuustoa on tuoreen metsäarvion mukaan noin 730 m3 ja sen hakkuuarvoa noin 24.000 €.

Nuorta 2007 ensiharvennettua kasvatusmetsää on 1,3 ha ja varttuneita MT-luokan kasvatusmetsiä 2,5 ha ja uudistuskypsää 0,5 ha.

Metsäpalstalla on hyväkuntoinen peltikattoinen varastorakennus ja se nostaa jonkin verran metsäpalstan arvoa. Käypä arvo on metsäarvion mukaan 23.000 €.

Metsäarvio Myrskog.pdf  

Metsäarvio Jeussintie.pdf:n mukaanlukien maatilalta on myynnissä kotipalstan ja Jeussintien summana metsää yhteensä 8,3 ha  käyvältä arvoltaan noin 52.000 € ja ainespuustoa on yhteensä noin 1500 m3.  

Tee tarjous, Kruunupyyn Söderpåraksen maatilasta kokonaisuutena tai osina erikseen.

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-