Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

Mummonmökki Veteli

Kaksipalstainen tila Huhta 6:300 Räyringissä, 1,38 ha

Vetelin Räyringissä asemakaava-alueella vanha vuonna 1950 valmistunut rintamamiestalotyypin pientalo, vanha navettarakennus ja pihasauna osoitteen Finniläntie 19 kohdalla (talossa kyltti 21). Kaksipalstaisen tilan toinen palsta on metsää 1,2 ha  ulottuen Patanantieltä Valkiajärven rantaan asti. Tilan kokonaispinta-ala on kiinteistörekisterin mukaan 1,3761 ha. Rakennuspaikan – 2605 m2 – alueella on voimassa 1997 voimaan tullut Räyringin asemakaava (ohjeellinen tonttijako).  Tilalla Huhta 924-406-6-300 on pienet osuudet yhteisiin alueisiin, joita ovat kiinteistörekisteriotteelta näkyvät Niittypalsta, Venepaikka, Savimaa, Sora- ja hiekkapaikka sekä yhteiset vesialueet.. 

Asemakaavassa Finniläntie 19 osoitteen kohdalla on kortteli 2 ja siinä tilan Huhta alueella oleva talo on tonttia 2 ja vanha navettarakennus on tontilla nro 5. Tilan alueella on siis kaksi asemakaavatonttia tehokkuusluvulla e=0,20 eli rakennusoikeutta on molemmilla tonteilla hyvin jäljellä. 

Kiinteistörekisterote Huhta 6 300            Arvio Huhta 6 300

“Mummonmökki” 

Puolitoistakerroksinen puutalo on kerrosalaltaan 67 m2 sisältäen kuistin, eteisen, keittiön, olohuoneen ja yhden makuuhuoneen. Harjakattoisen talon yläkerrassa on kaksi vinttikamaria. Asuintilojen pinta-alaa on rakennustietojen mukaan 70 m2. Lämmitysjärjestelmänä on puulämmitys, olohuoneessa takka, keittiössä puuhella ja makuuhuoneessa kakluuni. Loma-asumiseen viimevuodet käytetyn talon lisälämmitys on hoidettu sähköpatterein pistokkeiden kautta. Talossa on vesiliittymä ja vesipiste keittiössä. Suihkua ja sisävessaa ei ole, joten viemäröinti on yksinkertainen –  tiskialtaalta putki seinän läpi ja ojaan imeyttäen.  Asemakaava-alueella sinällään on kunnallinen viemäröinti, mutta taloa ei ole siihen liitetty. 

Talon ulkovuori on peltiä ja katto on ns konesaumapeltiä. Olohuoneessa on lankkulattia, tapetti seinissä ja levy katossa. Muissa huoneissa lattiassa on muovimatto, seinissä tapetti ja katossa levy/paneeli. Ikkunat on uusittu 2000-luvun alussa ja ovat kolminkertaiset – yläkerrassa vanhat 2-lasiset. Olohuoneen alla on ollut aikoinaan kellari, mutta lattiaremontin jälkeen sinne ei löydy luukkua. Eteisestä keittiöön parin metrin matkalla lattia on alkanut antaa periksi.

Ulkorakennuksen päädyssä on huussi ja vanhassa rakennuksessa on runsaasti varastotilaa. Kuvan mukainen betoni- ja puurakenteinen navettarakennus kerrosalaltaan rakennustietojen mukaan 179 m2. Rakennus on harjakattoinen ja peltikatteinen ja on puu- ja irtaimistovarastona ja päädyssä lisäksi on autotalli/varasto. Peseytymismahdollisuus on höylähirsisessä pihasaunarakennuksessa 10 m2 ( 2,4 m* 4,16m), missä on löylyhuone ja pukuhuone – vesi “kantovetenä”.    

Sähköstä ja vedestä juoksee liittymien normaalit perusmaksut (vesi 9,92 €/ 6 kk, sähkö 7,52 €/ 2kk), mutta viimevuosina kulutusmaksut ovat olleet vähäiset talon vähäisen lomakäytön takia. 

Metsäpalsta 1,2 ha

Erillinen metsäpalsta 1,2 ha sisältää kaksi metsäkuviota. Tienvarressa kuviolla 2 (0,4 ha) on puolukkaturvekankaan noin 70 vuotiasta metsää yhteensä noin 60 m3, mistä mäntytukkia 16 m3, mäntykuitua 33 m3 ja koivukuitua 11 m3. Kuvio 1 (0,8 ha) on suota ja ulottuu Valkijaärveen asti. Mäntykuita noin 8 m2.  Tienvarsisijainnin takia polttopuumetsän erillisarvo on noin  1800 €, mutta siitä voidaan tarjota yli 2000 € ja se on myytävissä erikseenkin, jos rakennuspaikka myydään ensin määräalana.

Tila myydään tarjouskaupalla

Tilan käypä arvo on arviolausunnon mukaan 13.000 €. Tarjous on mahdollista jättää erikseen asemakaavatonteista 2 ja 5 tai yhteensä niistä määräalana tai metsän kanssa tilana. Tontit ja rakennukset määräalana ja metsä kantatilana, jos myydään erikseen.

 

Tee tarjous Veteli Finniläntie 21 “mummomökki”  ja polttopuumetsä yht 1,3761 alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla.

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-