Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

Omakotitalo Kalajoentie 483

Omakotitalo Kalajoentie 483

Kalajoen rannalla Pitkäsen kylällä upea leveän suvantokohdan rantatontti Ranta-Penttilä 9:19 pinta-alaltaan kiinteistörekisterin mukaan 4729 m2. Vastaavia rantapaikkoja on harvoin myynnissä. Tontti sijaitsee Kalajoentien ja joen välissä. Tilan alueella ei ole kaavaa.  Heti tienvieressä on vanha navettarakennus, mikä antaa hyvin ääni- ja näkösuojaa etupihalle. Tilalla on 1966- valmistunut komea kaksikerroksinen talo ja lisäksi on koko rakennusalan kattava kellarikerros. 2. kerroksen aulasta pääsee parvekkeelle, mistä on hyvät näkymät joelle. Takapihalla on iso jokirantapiha viinimarjapensaineen. Etupihalla on lisäksi vanha purkukuntoinen autotalli/varastorakennus. 

Rakennusten kattomuoto on harja ja katteena on kuvan mukaisesti pelti. Talon pintamateriaalina on mineriittilevy. Väestötietojärjestelmän mukaan talon kerrosala on 221 k-m2 ja kunnan rakennusvalvonnan mukaan huoneistoala on  183 m2. Kyseessä on siis iso talo ja jopa viisi eri makuuhuonetta – kolme 1. kerroksessa ja kaksi 2. kerroksessa.  Pinta-alat ovat tarkistusmittaamattomia. Lämmitysjärjestelmänä on vesikiertoinen keskuslämmitys ja lämmönlähteenä on öljykattila, missä on myös sähkövastus varalta, jos öljy loppuu tai jos muutoin haluaan lämmittää sähköllä. Aiemmin kattilaa on lämmitetty puulla ja hakkeella ja sitä varten kellarikerroksessa on hakevarastotila. 

2. kerros

Vuonna 1983 2. kerrokseen on rakennettu 2. huoneisto, missä on oma keittiö ja wc, kaksi makuuhuonetta sekä olohuone ja parveke oheisen pohjakuvan mukaisesti. Lisäksi on vaatehuone ja säilytystilaa katon matalissa laipeissa.

1. kerros

1. kerroksessa on keskellä taloa ensin kuisti, eteisaula ja sen jatkeena olohuone, kolme päädyssä olevaa makuuhuonetta, wc, keittiö, kodinhoitohuone sekä sauna ja pesuhuone. Kellarikerroksessa on tekninen tila, askartelutila, pannuhuone, polttoainehuone sekä talouskellari ja iso ns perunakellari. Vuonna 1999 kattila uusittiin öljylle ja kaksi 1500 litran öljysäiliötä sijoitettiin kellariin. Tällöin tehtiin myös putkiremontti.  Talon viemäröinti on hoitunut kahdella sakokaivolla, mutta sijainti joen läheisyydessä ei täytä enää nykyajan normeja ilman peruskorjausta tai kunnalliseen viemäröintiin liittymistä, jos se Pitkäsenkylälle tulee lähivuosina mahdolliseksi.

Vuodesta 2019 talo on ollut ilman vakituisia asukkaita, mutta peruslämpö on pidetty päällä. Ja taloa on käytetty ns. vähäisessä vapaa-ajan käytössä.  Kiinteistöverotusperusteena on ollut 118 m2 ja vuoden 1983 laajennuksen jälkeen 163 m2 ja sillä määrällä kiinteistövero oli tänä vuonna  173,44 €.Ylläpitosähkölasku on ollut noin 600 €/vuosi ja öljyä on kulunut pakkasten tahdittamana. Ei lain mukaista energiatodistusta.

Oheiset kuvat kertovat kunkin kerroksen huoneet ja niiden pintamateriaalit sekä kunnon.  Lähtökohtaisesti talo myydään ns peruskorjauskohteena. Olohuoneessa ja makuuhuoneissa on muovimatto ns linoleum -levyn päällä. Asbestikartoitusta ei ole tehty, mutta ns asuntokaupan kuntotarkastus tehdään kun tarjouskilpailu päättyy ja voittaneelle ostotarjouksen tekijälle varataan mahdollisuus osallistua kartoitukseen 1/2 osan kuntotarkastuksen hinnasta eli noin 300 €:lla. Tuloksena saadaan noin 10-sivuinen raportti, mikä osaltaan viitoittaa mahdollisesti tarvittavia perusparannuskohteita ja tapoja remontin tekemiseen. Parvekkeella pinnoitteena on lasikuitu.  Huoneissa on pääosin lautakatto ja seinissä tapetti/levy. 

Navettarakennus on tehty 1939 ja sitä on laajennettu 1975 nykyiseen kokoonsa. Lehmiä on ollut viimeksi vuonna 1991 ja tila toimiikin nykyisin varastotilana, autotallina ja näkösuojana tiellepäin. 

Tontti joen rannalla on arvokas ja kysytty. Se hinnoitellaan erikseen kauppakirjalle asti myyntihintaan 40.000 €. Rakennusten käypä arvo siihen päälle muodostaa hintatason, millä kauppa käy. Rakennukset toimivat ison perheen talona sellaisenaankin, mutta nykyajan vaatimustaso edellyttää ainakin osan pintamateriaaleista päivittämistä 1980 -luvulta 2020 -luvulle. Myydään tarjouskaupalla hintapyynnöllä 100.000 € / tarjouskauppa.

 

 

 

Tee tarjous, Kalajoki jokiranta okt Ranta-Penttilä, Kalajoentie 483 alla olevalla lomakkeella. Voit tilata myös näytön. 

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-