Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

VETELI Veikkolantie 1 hirsitalo

Veikkolantie 1  1,49 ha erillispalsta  10:25/3 rakennuksineen

Vetelissä peltoa ja vanhat liki purkukuntoiset rakennukset sisältävä noin 1,49 ha erillispasta kolmepalstaisesta maa- ja metsätilasta Rinne 924-410-10-25. Palsta sijaitsee Torpantien ja Veikkolantien risteyksessä  osoitteessa Veikkolantie 1 ja Torpantie 182  Erillismääräala saa pinta-alaansa vastaavan osuuden tilan osuuksista yhteisiin vesialueisiin. Torpantien molemmin  puolin kulkeva maantien suoja-alue ulottuu noin 14 m verran tienvarressa palstan puolelle. 

Palstalla 10:25/3  pohjoisosa on peltoa pinta-alaltaan noin 1,07 ha ja on ollut vuokralla vuoden  2021 loppuun asti, tukioikeus on vuokralaisella. Pellon käypä erillisarvo on noin 6500 €. Palstan eteläosassa on noin 3500 m2 puustoinen “tontti”, millä sijaitsee vuonna 1960 valmistunut rakennusalaltaan 108 m2 suuruinen vanha hirsirunkoinen omakotitalo,  vanha navetta sekä puulato.  Veikkolantienvarren puustoisen tontin käypä arvo on 6000 € ja rakennusten käypä arvo hirsimateriaalin hyvyyden takia 8000 €.  Palsta myydään tarjouskaupalla.

Tilan kantatila kattaa kaksi metsäpastaa Räyringintien molemmin puolin ja  ovat metsämaata noin 4,6 ha:n verran ja niistä on myynti erikseen, mutta tilaa koskevat tarjoukset hyväksytään vasta sitten kun kaikista palsoista on hyväksyttävissä oleva ostotarjous. 

Hirsitalo

Harjakattomuotoisen peltikatteisen talon hirsiosa on puolitoistakerroksinen ulkomitoin 9*8,2 m (74 m2) ja 1-kerroksinen tiilivuorinen elintasosiipi on 6*5,6 m (34 m2). Hirsitalon ullakolla on vinttikamari ja rakennuksen kerrosala on väestötietojärjestelmän mukaan 114 m2. Asuinpinta-alaa on hirsitalossa 66 m2 (eteinen, olohuone, keittiö ja kaksi huonetta) ja siipiosassa 28 m2 (takkahuone, wc, pesuhuone ja sauna) ja vinttikamari 10 m2. Tiiliosan päädystä on ovi pannuhuoneeseen, missä on vanha Etna Combi keskuslämmityskattila lämmönlähteenä öljy ja puu.  Talon hirsiosa on ulkopinnaltaan levyä ja sisäpinta on osin hirrellä ja osin tapetoitua. Eteisessä, keittiössä ja sisäpihan mh1:ssä on pääosin kantava lankkulattia. Olohuoneen lattia on Torpantien puolelta lahonnut eikä kanna ihmispainoa. Mh 2:ssa on muovimatto. Talo on niin ulko- kuin sisäpuoleltakin kuvien mukaisessa huonossa liki purkukuntoisessa kunnossa. Vesikiertoinen patteri lämmitys on purettu hirsiosasta eikä vesijärjestelmä toimi enää siipiosassakaan.  Näkyvä osa sisäpuolen hirsistä on hyväkuntoista, joten isolla peruskorjauksella ja lattiamateriaalien ja pintavuoren vaihdolla hirsirakennus saattaisi olla pelastettavissa joko vapaa-ajan käyttöön tai jopa vakituiseen asumiskäyttöön.

Navetan tiiliosan katto on romahtanut, lautaosa toimii tyydyttävänä varastotilana. Puulato Veikkolantien varrella on käyttökuntoinen.    Kiinteistövero oli 2021 83,23 €/vuosi koostuen tontista verotusarvolla 1125 €, maatalouden rakennuspaikasta verotusarvolla 83,63 € ja pientalosta verotusarvolla 11958,90 €.  Sähkö- ja vesiliittymät eivät ole nyt käytössä. Kunnallinen viemäröinti on alueella, mutta siihen ei ole liitytty. 

Veikkolantie 1 pohjakuvat

Tontit 

Vetelin keskustan osayleiskaavassa Veikkolantien ja Torpantien risteysalue ja myyntikohteen rakennukset sisältävä puustoinen osa sekä osa pellosta on AT-aluetta (kyläalue) ja pohjoisosa pellosta on M-aluetta (maa- ja metsätalousvaltainen alue). Kun minimitontin koko on 2000 m2, niin palstalla on ainakin kaksi uutta rakennuspaikkaa.  Toisaalta olemassa olevia rakennuksia koskee kaavamääräys, minkä mukaan ainakin hirsitalon purkamiselle tarvitaan MRL:n 127 §:n mukainen kunnan rakennusviranomaisen purkamislupa.

 

 

 

 

 

Kiinteistorekisteriote-Rinne

Pelto ja tonttipalsta 1,49 ha myydään määräalana tarjouskaupalla. Tarjous on mahdollista jättää myös koko tilasta Rinne 10:25 tai vain vähintään 2000 m2 rakennuspaikasta. Lisäksi tarjous voidaan jättää myös yhdessä  saman myyjän metsätilan Lampinneva 924-410-3-192, 1,422 ha kanssa.  Tarjouskaupalla koko tila tai palstoittain / tonteittain erikseen. Päätetään kun hyväksyttävissä oleva ostotarjous on kaikista ositteista.

 

 

Tee tarjous Veikkolantie 1, Veteli hirsitalosta tai koko tilasta Rinne 10:25 alla olevalla lomakkeella

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-