fbpx

VETELI hirsitalo Torpantie 151

VETELI hirsitalo Torpantie 151

HISTORIALLINEN TALONPOIKAISTALO VETELISSÄ

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen historialliseen kokonaisuuteen Vetelissä! Tarjolla on 1800-luvulla rakennettu hirsinen talonpoikaistalo, joka on osa paikallista historiaa ja kulttuuriperintöä. Tämä talo on erityinen, sillä siinä on säilynyt Talonpoikaissäätiön kyltti, ja se on toiminut aikoinaan käräjätupana, jossa syys-, talvi- ja välikäräjät on pidetty vuosikymmeniä aina 1960-luvulle saakka. Talo sijaitsee keskellä valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta.

Talo on pidetty hyvässä kunnossa ja entisöity vähitellen Museoviraston suositusten mukaisesti. Lämmitys on edullista maalämpöjärjestelmällä. Alakerrassa on tilava tupa, 2-3 makuuhuonetta, keittiö, pesuhuone ja sauna, jotka tarjoavat mukavat asuintilat. Yläkerrassa on runsaasti tilaa, joka antaa mahdollisuuden laajentaa asuintiloja tarvittaessa. Lämmintä tilaa n.100 neliötä, yläkerta n.100 neliötä lämmittämätöntä tilaa kesäkäytössä.

Kiinteistöön kuuluu upea pihapiiri, joka sisältää vanhan navettarakennuksen, hirsiaitan, autotallin sekä suuren hirsiladon. Nämä rakennukset ovat osa talon historiaa ja tarjoavat monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Pihapiiri on avara ja viihtyisä, ja se sopii erinomaisesti niin perheen kuin harrastustenkin tarpeisiin.

Tontti on tilava, käsittäen 3900 m², joka antaa runsaasti tilaa ulkoilulle ja puutarhan hoidolle. Kiinteistö sijaitsee rauhallisella alueella, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia maaseudun idyllistä ja luonnonläheisestä ympäristöstä.

Tämä talonpoikaistalo on merkittävä osa Vetelin historian ja kulttuurin historiaa. Museovirasto on myöntänyt avustuksia kahdesti: ensin ulkoseinien kunnostukseen ja sitten tiilikaton korjaukseen, mikä osoittaa kiinteistön arvostusta paikallisesti. Talo tarjoaa mahdollisuuden asua perinteisessä ympäristössä modernin mukavuuden kera. Tule tutustumaan tähän ainutlaatuiseen kiinteistöön ja tartu tilaisuuteen omistaa osa Vetelin historiaa! 

Talo on  myös etuovessa. Talo on kuntotarkastettu 11/2023, ei energiatodistusta.

Myyntikohteen  perustiedot:

Kategoria: Myytävä kiinteistö
Tuoteryhmä: Asunnot
Tyyppi: Omakotitalo
Huoneistoselitelmä: tupa, k, 2-3 mh, ph, s, et, vintti
Asuinpinta-ala: 100 m²
Rakennusala 18,15*6,30 +kuisti yht 123,2 m². Huoneistoala 1. krs 106,4 m². Plus vinttikamarit ja varastotilat 2. krs.
Kokonaispinta-ala: 200 m²
Rakennusvuosi: 1880

Hinta ja kustannukset:

Myyntihinta: 120 000,00 €
Kiinteistövero vuonna 2023: 270 €
Sähkön kulutuksen vuosikäyttöarvio 2020-2023: 400-10000 kWh
Vesimaksut, veroton (Vetelin Vesi Oy) 2022 vuosikulutusarvio 29 m3 , perusmaksu vesi 23,98 €, perusmaksujätevesi 25,98 €, arvio vesi 26,10 € arvio jätevesi 85,58€, YHTEENSÄ 171,61€

Asunnon kunto ja remontit:

Tehdyt remontit:

1920 Julkisivu

Rakennettu noin 1880, taloa jatkettu kahdella peräkamarilla 1920-luvun lopulla ja samaan aikaan lienee tehty ulkokuisti.
Vesivahinko vuonna 2010 jolloin putki vuotanut => korjattu lattioita avaamalla ja kuivattamalla sekä eristeet uusimalla. Käyttöputket laitettu pintavetoina ja lämmitysjärjestelmä uusittu maalämmöksi.

Muutostoimenpiteet nykyisen omistajan aikana 2015 ->

PÄÄRAKENNUS SISÄTILAT:

Tuvan lattia: Vanha lattia purettiin. Alusta siivottiin ja eristettiin. Kellari siivottiin, alustan tuuletusaukot avattiin. Lattialankut ja – rakenteet uusittiin.

Tuvan seinät: Puhdistettu. 3 seinää tapetoitu, 1 seinältä purettu levytys ja jätetty alkuperäinen hirsipinta. Vanha puolipaneeli säilytetty.

Takka: Puhdistettu, nuohottu

Tuvan katto: Puhdistettu

Sauna: Paneelit, lauteet ja kiuas (puulämmitys) uusittu

Kylpyhuone: Lattia, 1,5 seinää laatoitettu, muut seinät paneloitu Suihku, vesihanat, wc-istuin ja lavuaari uusittu, lattia laatoitettu

Makuuhuone 1: Lattia uusittu, seinät tapetoitu, 1 seinä jätetty hirrelle, katto maalattu

Makuuhuone 2 ja 3: Levytykset purettu seinistä ja katosta, palautettu hirreksi. Lattia puhdistettu ja maalattu. Katosta poistettu levytys ja vanhat pinkopahvin jäänteet. – Muodostaa yhden tilan (alkuperäisen ns. pitkänkamarin, joka tarvittaessa voidaan jakaa kahteen makuutilaan).

Sisäeteinen: Vintin rappuset purettu (uusi käynti vintille ulkokuistin kautta). Sisäeteiseen rakennettu toinen WC-tila. Lattia kunnostettu ja maalattu.

Ulkokuisti: Rakennettu rappuset vintille. Lattia ja tukirakenteet uusittu ja maalattu.

Keittiö: Keittiökalusteet uusittu: liesi, jääkaappi, pakastin, työtasot, tiskiallas, kaapistot. Seinät, katto ja lattia maalattu.

Vintti: Ei rakenteellisia muutoksia, alkuperäinen, siivottu Vinttikamarit kesäkäytössä, muut tilat varastoina.

Lämmitysjärjestelmä: Lämpöpatterit uusittu.

Maalämpö: Järjestelmä tarkistettu, huollettu ja säädetty.

Sähköistys: Vanhoja sähköjohtoja poistettu ja uusittu, sähköistys uusittu turvallisuusmääräysten mukaisesti (työt Vetelin Energia). Yläkertaan asennettu toinen sähkötaulu, josta myöhemmin voidaan vetää yläkerran sähköistys. Pihalla tulosähkön ilmajohdot poistettu, kaapeloitu maan alle. Uusittu sähkökaappi ulkorakennuksen päädyssä, josta jako kiinteistö eri rakennuksiin.

Antenni, netti: TV-antenni uusittu, nettiliittymää/kuitua ei ole hankittu, käytetty kännykän yhteyden jakoa.

Päärakennus/ulkopuoli:

Ulkoseinät: Nurkkalaudat, vuoripanelit ja hirret tarkistettu; lahonneet uusittu, räystäsrakenteet korjattu, räystäskourut ja syöksytorvet uusittu seinät maalattu (Uula: pellavaöljy, punainen, valkoinen).

Katto: Puhdistettu sammaleesta ja liasta, rikkinäiset tiilet vaihdettu, suojamaalaus, tikkaat ja kävelysilta uusittu.

Kivijalka: Suoristettu, tuuletusaukot avattu .

Ovet ja ikkunat: Puhdistettu, maalattu.

AITTA: Rakennettu noin 1840, lahoviat korjattu, katto kunnostettu, lattiatasot oikaistu, rappuset uusittu.

NAVETTA/TALOUSRAKENNUS: Rakennettu 1950-luvun alkupuolella. Karjanpito ja navettatoiminta loppui 1980-luvun alkupuolella, sen jälkeen tyhjillään varastokäytössä Vesi- ja lämpö katkaistu joskus 2000. Kesällä 2020 rakennukseen vedetty vesi- ja viemäriliittymä .Käytetty verstas- ja varastotilana.

AUTOTALLIRAKENNUS: Rakennettu 1970-luvulla. Käytetty verstas- ja varastotilana.

HIRSILATO: Vanha riihen puolisko, hirsikehys, peltikatto, maalattia. Käytetty varastona.

PIHATYÖT: Peruskunnostus: takapihan raivaus ja nurmikon perustus, viime vuosina pidetty niittynä; etupihan nurmikko uusittu, laatoitus pihakalusteille, lipputanko kunnostettu ajoväylät ja kulkutiet uusittu.

MUUT RAKENNELMAT TONTILLA: Aitan vieressä vanha vesikaivo; edelleen käytössä mm. kasteluvesi. Vanhat likakaivot (1kpl navetan päädyssä, 2 kpl talon seinustalle) poistettu. Vanha kivistä ladottu kaivo navettarakennuksen sisätiloissa; ei käytössä.

MUUTA:
2015 kuntotarkastuksen toimenpiteet: Suoritettu.
2010 vesivahinko: Suoritetut korjaukset tarkistettu.

JATKOSUUNNITELMAT / MAHDOLLISUUDET

Tilojen korjaukset ja muutokset tehty 2015-2023 hitaalla aikataululla. Työt ovat edelleen vaiheessa ja antavat lukuisia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Kiinteistö toiminut vapaa-ajan kohteena.

Kohde on muuttovalmis, mutta joitain viimeistelyjä vailla.

Lähtökohtana on ollut vanhan, alkuperäisen rakenteen säilyttäminen / palauttaminen, ja sen jälkeen harkita, miten se voitaisiin nykyaikaistaa.

Remonttitöissä on edetty museoviraston suositusten mukaisesti. Toistaiseksi listalla ovat olleet seuraavat mm. muutokset:

Päätalossa:
• viimeistelytyöt: pinnat, listat, ovien ja ikkunoiden kunnostus
• yläkerran käyttöönotto
• huonejaon uusiminen: alakerrassa tienpuoleisen ns. pitkänkamarin jakaminen kahdeksi kamariksi
• sauna/pesuhuoneen palauttaminen kamariksi; samalla uuden sauna / pesuhuone / kodinhoitohuoneen rakentaminen vanhaan navettarakennukseen

Kiinteistön tiedot:

Kiinteistötunnus: 924-410-10-78
Kiinteistön nimi: Harrintalo
Maapohjan pinta-ala: 3900 m²
Maapohjan omistus: Oma
Maapohjan tyyppi: Tasamaa
Kaavoitus: Yleiskaavassa talo on merkitty rk17 merkinnällä. rk PAIKALLISESTI MERKITTÄVÄ KULTTUURIHISTORIALLINEN RAKENNUS TAI PIHAPIIRI. (numerointi viittaa kaavaselostukseen). Rakennuksissa suoritettavien korjaus‐/muutostoimenpiteiden tulee olla sellaisia, että kohteen kulttuurihistoriallinen ja/tai maisemallinen luonne säilyy. Ennen rakennusta tai ympäristöä koskeviin toimenpiteisiin ryhtymistä tulee museoviranomaiselle varata tilaisuus lausunnon antamiseen.

Kaupan yhteydessä siirtyvät liittymät:
Sähköliittymä
Vesiliittymä
Viemäriliittymä

Tee ostotarjous tästä Veteli Torpantie 151  Harrintalo -tilasta alla olevalla lomakkeella, voit tilata sillä myös näytön.

KALAJOKI okt Nuoraperä

KALAJOKI okt Nuoraperä

KALAJOKI, Etelänkylä, Nuoraperäntie 29

Tervetuloa tutustumaan upeaan omakotitaloon Kalajoen Etelänkylällä, vain lyhyen matkan päässä Kalajoen keskustasta. Tämä vuonna 2018 valmistunut Vieskatalojen suurelementtitalo tarjoaa modernia ja viihtyisää asumista. Iso tontti 4900 m² tilana sijaitsee rauhallisella alueella Nuoraojan ja Nuoraperäntien välissä. Talo tarjoaa nykyaikaiset huoneet, laadukkaat materiaalit, maalämpöjärjestelmän sekä hyvän talotekniikan. Uudehkossa talossa on kolme makuuhuonetta. Talossa on asuinpinta-alaa on 116,5 m² ja muuta alaa 2 m² ja kerrosalaa 138 m². Huoneistoala on 121,3 m².  Myyntihinta 240.000 €/t

Rakennusmateriaalina on puu ja katemateriaalina on peltikate. Lämmönjako on lattialämmityksellä ja lisäksi on varaava takkaleivinuuni. Päärakennuksessa on koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla. Katettua terassia on talossa kolmeen suuntaan.
Päärakennuksen kaikki kodinkoneet, kalusteet ja pintamateriaalit ovat laadukkaat ja nykyaikaiset.

Pihapiirissä on ulkorakennus, jossa on autokatos, autotalli ja varasto. Ulkorakennus on valmistumassa tämän vuoden aikana.
Autotallissa ja varastossa on lattialämmitys maalämmöllä. Autotallissa on varaus vesipisteelle ja autotallissa on sähköinen nosto-ovi.
Pihapiirissä on lisäksi puuliiteri ja hiekkalaatikko. Kiinteistöllä on kuitu-, vesi-, viemäri- ja sähköliittymät. Käyntialueet ovat sepelipintaa.

Tämä ihastuttava omakotitalo tarjoaa sinulle mahdollisuuden nauttia helposta ja mukavasta asumisesta Kalajoen kauniissa ympäristössä luonnon lähellä, mutta palvelut ovat silti lähellä.  Ota yhteyttä, niin järjestetään sinulle yksityisnäyttö!

Katso video ja runsaat kuvat.  Katos myös yksityiskohtaiset tiedot etuoven esitteestä

 

Myyntikohteen  perustiedot:

Kategoria: Myytävä kiinteistö
Tuoteryhmä: Asunnot
Tyyppi: Omakotitalo
Asuinpinta-ala: 116,5 m²
Kerrosala: 138 m²
Rakennusvuosi: 2018

Hinta ja kustannukset:

Myyntihinta: 240 000,00 €
Kiinteistövero vuonna 2023: 611 €
Sähkön kulutuksen vuosikäyttöarvio 3.10.2023: 7872-8320 kWh
Vesi- ja jätevesimaksut Osuuskunta Valkeavesi: Perusmaksu 11,62 €/kk, vesi 1,49 €/m³, jätevesi 3,66 €/m³
Jätehuolto Vestia Oy: 12,06 €/kk
Kalajoen Kuitu Oy: 39,90 €/kk
Nuoraperän yksityistie tiemaksu 2023: 30,51 €

Asunnon kunto ja remontit:
Talo on hyvässä kunnossa, ja siinä on lämmin autotalli ja varasto.
Rakennusvuodesta 2018 lähtien ei ole tehty merkittäviä remontteja.

Asunnon tilat ja materiaalit:

Keittiö: Avokeittiö, jossa jääkaappi, pakastin, astianpesukone, keraaminen liesi, erillisuuni, mikroaaltouuni ja liesikupu.
Kylpyhuone: WC, suihku, lattialämmitys, allaskaappi, peilikaappi.
Sauna: Heti valmis sähkökiuas, lattialämmitys, ikkuna ulos.
WC-tilojen lukumäärä: 1 kpl
Kodinhoitohuone: Pesukoneliitäntä, pesukone, kuivausrumpu, pyykkikaapit, lattialämmitys.
Olohuone ja takkahuone: Tilava olohuone ja takka.
Makuuhuoneita: 3 kpl
Tekninen tila:
Maalämpöpumppu
Vallox ilmanvaihtokone
Keskuspölyimuri
Vesimittari ja jakotukki

Terassi: Katettu kuistiterassi etupihalla, osakatettu takapihan terassi.

Ulkovarasto

Erillinen autotalli/varastorakennus  lattialämmityksellä

Kiinteistön tiedot:

Rakennusluvan myöntämisvuosi: 2016
Käyttöönottovuosi: 2018
Rakennusluvan mukainen käyttötarkoitus: Asuinrakennus, autosuoja ja varasto

Lämmitys ja ilmanvaihto:
Lämmitystapa: Maalämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä
Ilmanvaihto: Koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla
Ei lainmukaista energiatodistusta

Yhteydet ja liikenneyhteydet:
Kalajoen keskustan palvelut noin 3.5 km päässä
Hiekkasärkkien matkailualueen palvelut noin 10 km päässä

Tieoikeus ja vesijohto:
Tieoikeus Nuoraperän yksityistie
Vesijohto Vesiosuuskunta
Jätevesihuolto Vesiosuuskunta

Kaupan yhteydessä siirtyvät liittymät:
Sähköliittymä
Vesiliittymä
Viemäriliittymä

Maapohjan tiedot: 
Maapohjan pinta-ala: 4 900 m²
Maapohjan omistus: Oma
Maapohjan tyyppi: Tasamaa
Kaavoitus: Yleiskaava (Voimaantulopvm: 17.8.2023)
Rakennusoikeus: Rakennusluvan mukaan asuinrakennus 138 m², autosuoja ja varasto 52 m², pihasauna 9 m²

Tee ostotarjous tästä  Kalajoki okt Nuoraperäntie 29  tilasta alla olevalla lomakkeella.