Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

Kokkola rakennuspaikka 0,4 ha

Kokkola rakennuspaikka Korkeahuhdalla

Kokkolan kyläasutuksen osayleiskaavan mukainen uusi rakennuspaikka Korkeahuhdantie 76 osoitteessa. Tien varrella oleva tila Välihannila 272-415-3-22 on pinta-alaltaan 3940 m2.  Kaavassa tontin vähimmäiskoko on 4000 m2, joten viereistä saman myyjän tilasta 20:0  joudutaan lohkomaan vähintään 60 m2 lisää maata, jotta minimi tontin koko saadaan kasaan. Ostaja maksaa tämän lohkomiskulun noin 1200 €. 
Tilalla on kiinteistörekisteriotteelta näkyvät pienet osuudet yhteisiin alueisiin ja erityisiin etuuksiin.

Kiinteistorekisteriote-välihannila

Rakennuspaikka myydään tarjouskaupalla lähtöhinnalla 20.000 €. Tarjoukset viimeistään 30.10 klo 24 mennessä. 

Myynnissä myös viereinen saman omistajan metsätila 4,2 ha metsätila

Tee tarjous kohteesta Kokkola metsätila ja rakennuspaikka Välihannila 3:32 0,4 ha  alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla.

Kokkola metsätila 4,2 ha

Kokkola metsätila 4,2 ha 

Kokkolassa Korkeahuhdalla kuusivaltainen metsätila Ylähannila 272-415-20-0 pinta-alaltaan kiinteistörekisterin mukaan 4,274 ha. Tila rajoittuu Korkeahuhdantiehen osoitteen 82 kohdalla. Tilan alueella on voimassa yleiskaava, missä tienvarsi on a-aluetta eli maaseutumaiseen asumiseen ja täydennysrakentamiseen soveltuvaa aluetta.  Tilalla on osuuksia yhteisiin maa- ja vesialueisiin kiinteistörekisteriotteelta näkyvin osuuksin. Kyläasutuksen osayleiskaavassa ei ole kirjattu uutta rakennuspaikkaa Ylähannila -tilan alueelle, joten rakentaminen menisi poikkeamisluvalla.

Metsäarvio Ylähannila 2023     Kiinteistorekisteriote-ylähannila

Tuoreen metsäarvion mukaan puustoa on energiapuineen 758 m3 hakkuuarvoltaan noin 31.000 €. 12-vuotiasta kuusentaimikkoa 1,1 ha, varttunutta kuusivaltaista kasvatusmetsää  2,2 ha ha ja uudistuskypsää metsää 0,8 ha. Metsämaapohja on rehevää MT-tyypin hienojakoista kangasmaata. Valtaoja kulkee palstan poikki sekä kartanmukaisesti myös palstan halki.   

Tila myydään tarjouskaupalla hintapyynnöllä 28.000 €.  Tarjoukset viimeistään 30.10.2023 klo 24

Myytävänä myös 0,4 ha suuruinen metsätila Välihannila 3:32, millä on Kokkolan kyläasutuksen osayleiskaavan mukainen uusi rakennuspaikka metsätilan vierestä osoitteessa Korkeahuhdantie 76. Tarkka pinta-ala on 0,3940 ha, joten Ylähannila -tilasta joudutaan lohkaisemaan vähintään 60 m2 tälle Välihannila -tilalle lisää maata, jotta kaavan mukainen vähintään 4000 m2 rakennuspaikka saadaan syntymään. 

Tee tarjous metsätilasta Ylähannila 20:0  alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla.

Kälviä 1800-luvun hirsitalo

Kokkolassa Kälviän Saaralassa vanha hirsitalo

Hirsitalo Kälviä, Passojantie 451 osoitteen kohdalta etelään päin lähtevän Saaralantien päässä (osoite Saaralantie 28, 68300 Kälviä) erillinen määräalapalsta 6241 m2 Vähäjoen rannalla tilasta Saarala 272-418-9-30 ja sillä vanha kuvan mukainen 1800-luvun kahden asunnon hirsitalo. Palstalla on myös sauna, kaksi aittaa ja lato sekä puucee.   Matkaa Kokkolan keskustaan on noin 27 km ja Kälviän keskustaan noin 7 km. 

Hirsitalo on kaksipalstaisen tilan pienemmällä määräalana myytävällä 0,6 ha:n palstalla 9:30/1. Isompi palsta  9:30/2 myydään kantatilana,  jolla on jäljellä noin 11 ha metsämaata. Pelto on myyty 2,7 ha määräalana samoin Hirsimetsäosuudet. Metsässä on tuoreen metsäarvion mukaan aines puustoa noin 2100 m3 plus energiapuut päälle ja käypä metsäarvo on 79100 €.  

 Kiinteistörekisteriote Saarala 9:30     Metsäarvio Saarala

Talo on alkujaan ollut kahden perheen asuintalo ulkomitoin leveys 7,50m ja pituus 15,40 m2 eli rakennusala yhteensä 130 m2. Asuinpinta-alaa on sisämitoin yläkerran kahden makuuhuoneen kanssa noin 135 m2. Molemmissa päissä on ollut tupakeittiöt ja yläkerrassa päädyissä makuuhuoneet ja lämmitys puilla. Hirsitalon tärkein remontti on tehty eli vesikatto peltikattona on laitettu 1990-luvun alussa. Samalla on uusittu sähköt, “kengitetty” alimpia hirsiä, laitettu vuorilautoja ja peruskorjattu ikkunat ja rakennettu rossipohjaiset eristetyt sisälattiat lankkulattioiksi. Muovia ei ole käytetty. Lämmitys on puilla takan, hellan ja leivinuunilämmityksen kautta. Yläkerran kahdessa huoneessa on toisessa toimiva kamiina ja toisessa vanha “Porimatti”.  Kunnallista vesijohto-  ja viemäriliittymää ei ole eikä sisä wc:tä. Ulkona on “huussi”. Molemmista päistä on omat portaat yläkerran makuuhuoneisiin. Tienpuoleinen huoneisto ja laitettu keittiö on hyvässä vapaa-ajan käytön mahdollistavassa kunnossa, ja sen pään hormi on uusittu 1990-alun remontissa kokonaan. Joen puolen huoneisto on vaatimattomampi. 

Pihalla on kaivo, josta käyttövesi kannettu ämpärillä keittiöön, mistä tiskivesi menee talon takana olevaan kaivoon ja imeytyy sen jälkeen maahan. Talossa on keskellä eteinen ja takapihan puolella makuuhuone ja molemmissa päissä isot tupakeittiöt.  Joen puoleisesta päädystä menee ovi kellariin. Kellari on myös tienpuolessa päädyssä. Kivijalka on korkea ja kiveä kuvan mukaisesti.   Talo on hyvä aihio laitettavaksi peruskorjauksella komeaksi asuttavaksi hirsitaloksi tai vapaa-ajankohteeksi. Taloa ei ole sisältä vedellä eikä liiallisella remontoimisella pilattu.  

Kiinteistöverotusperusteena on talon valmistumisvuosi 1890 kokonaisala 150 m2 ja kiinteistövero on 253 €/v talon verotusarvolla 18816,75 €.  Sähköstä on mennyt viimevuodet vain liittymän perusmaksut kun kulutusta ei ole ollut. 

Määräala rakennuksineen myydään tarjouskaupalla. Myyjän hintapyyntö on reilusti yli 30.000 €.    

Vastaavien haja-asutusalueen hirsitalojen hinta on ollut viimevuosina peruskorjaamattomana 20.000-60.000 € ja peruskorjattuna 100.000 – 260.000 € riippuen paikasta, peruskorjauksen määrän tarpeesta ja laittamisen tasosta.   

Tee tarjous Kälviä Saaralantien hirsitalosta alla olevalla lomakkeella.

Lohtaja Tuppikarin mökki

Pyöröhirsimökki Tuppikarin satamassa, 29.000 €

Kokkolassa, Lohtajan Ala-Viirteellä Tuppikarissa osoitteessa Tuppikarintie 60 sijaitseva siisti vapaa-ajan rakennus, sekä osuus Alaviirteen yhteisalueisiin osuusluvulla 0,3/100, joilla saa vuokraoikeuden tonttiin. Vuonna 1982 valmistunut  kuvan mukainen pyöröhirsimökki on rakennusalaltaan 36 m3 sisältäen olohuoneen, keittiön, makuuhuoneen, saunan ja pukuhuoneen sekä terassin. Asuinpinta-alaa on 30 m2. Kattomuoto on harja ja katteena pelti. Hirsimökissä on aurinkosähkö, kaasujääkaappi ja kaasuliesi. Ruokavesi tuodaan ja käyttövesi merestä. Mökki on Alaviirteen yhteisalueen vuokratontilla oheisen kartan mukaisella paikalla Tuppikarintien vasemmalla puolella vähän ennen satamaa. 

Mökki lämpiää puilla. Olohuoneessa on takka ja keittiössä puukamina ja saunassa puukiuas. Mökin  kunto on ikäisekseen kuvien mukaisesti erittäin hyvä. Rakennus on korkealla betonilaatalla. Portaat on uusittu 2022.  Lisäksi vuokratontilla on upea huvimaja  ja peltikattoinen ulkovessa/puuvaja.  Huvimajassa on marmoripöytä ja grillivarustus ja katteena huopa.

Tonttivuokra oli vuonna 2021 oli  267,78 €, johon sisältyy AY:n järjestämät palvelut satamassa esim. venepaikkojen ylläpito ja vuokraus (venepaikasta erillinen maksu), tallentava kameravalvonta satamassa ja jätepiste. AY omistaa myös loma-asunnon Hiekkasärkillä, osakkaat saavat alennusta viikkovuokrista, lisätietoja www.jakokunta.org.ii
Kiinteistövero vuonna 2022 on noin 96 € ja verotusarvo 8710,88 €.

Vuoden 2023 osakasten kokous tarkisti hintoja seuraavasti: “Huvilatonttivuokra määräytyy vuokraajan käytössä olevien osuuksien mukaan seuraavasti: Vuokra on 385 € / vuosi jos ei omista mitään osuutta yhteisiin maa-alueisiin:  -hallinnassa yhteisalueosuuksia 0,7 % tai yli, minimi vuokra on 185 €, -osuuksia 0,001 – 0,7 % alennus vuokrasta omistuksen mukaan 80€ – 179€  -Alaviirteellä vakinaisesti asuville vuokra enintään 330 € omistuksesta  riippumatta  – Satamapalvelumaksu 50 € laskutetaan Jos vene Alaviirteellä eikä maksa laituripaikkaa tai vuokraa huvilatontista . Maksulla katetaan jätehuoltoa, veneväyliä ja nettiä. -Venepaikka maksuksi 2024 jakokunnanparsilaituri paikasta määrättiin 125€ , jos pitää venettä Alaviirteen satamassa”. 

Hirsimökin ja ulkorakennusten, sekä Alaviirteen yhteisalueosuuksien myyntihinta on 32.000 €. Tarjouksen voi jättää alla  olevalla lomakkeella.

Ajo-ohje: Pohjanlahdentie 3238 osoitteen kohdalta Harmaalanperäntietä noin 275 m ja oikealle Tuppikarintie ja sitä 870 metriä ja Y-haarasta oikealle, mitä noin 560 metriä mökin liittymään.

Yhteisalueen sääntöjen mukaan vuokralaisen tulee olla elossa oleva luonnollinen henkilö, joten perikunnille, firmoille, yhteisöille vuokrasopimuksia ei tehdä eikä uusita. Vuokralainen ei voi siirtää vuokraoikeutta seuraavalle vuokraajaa kuulematta ja vuokrasopimuksia tehdään vain 1 per perhe.

 

Tee tarjous Tuppikarin pyöröhirsimökistä Alaviirteen yhteisalueen vuokratontilla alla olevalla lomakkeella.

Kokkola osakesarja tontti

Pormestarinkatu 2D, osakesarja ja tontti, myyntihinta 60.000 € 

ilmakuva osakesarjan alueesta 60 m2 + piha-alue 130 m2

Harvinaisuus ja oiva mahdollisuus Kokkolan Neristanissa. Yhtiöjärjestyksen mukainen osakesarja, mikä oikeuttaa muita osakkaita kuulematta käyttämään jäljellä olevan Rantakadun ja Pormestarinkadun kulmassa olevan Snellmannintalon viereisen tontin kaavan mukaisen rakennusoikeuden ja omalla kustannuksellaan rakentamaan suunnittelemansa tilat olemassa olevan noin 60 m2 piharakennuksen yhteyteen.

Piharakennus on huonokuntoinen ja suojeltu, mutta vielä peruskorjattavissa. Toinen pää on hirsirakenteinen ja Rantakadun puoleinen osa on lautarakenteinen harjakattoinen rakennus – “liiteri ” -oheisten kuvien mukaan. Hirsiosassa on katteena uusi peltikatto ja lautaosassa pelti. Kuntokartoitus ja korjaussuunnitelma on tehty ja saatavilla tarjouksen tekemistä varten. Lautaosa on luvanvaraisesti purettavissa. Toimenpiteille vaaditaan Museoviraston lausunto.

Piha-alue 130 m2

Ko. D-sarjan osakkeet 2791-3050 oikeuttavat lisäksi hallitsemaan piha-aluetta tontin koilliskulmassa noin 130 m2 Rantakadulle asti ja kaavan mukaisesti rakentamaan tälle.  Sijainti on aivan keskeinen ja Suntin varrella Kokkolan kaupungintaloa vastapäätä. Suunnitelmia on mm kahvilan tai toimistorakennuksen suhteen. Tule tutustumaan olemassa oleviin välittäjän toimistolle tai laadi omaan liikeideaasi perustuvat suunnitelmat omista tarpeistasi lähtien. 

Kaavan nojalla rakentamisessa tulee noudattaa kaavassa merkittyä rakentamisen rajaa, johon toki voidaan perustellusta syystä hakea vähäistä poikkeamaa. Piharakennukselle varattu rakennusala on Rantakadun suunnassa noin 7 m. Olemassa olevan piharakennuksen runkosyvyys on reilu 4 m ja päädyn etäisyys Rantakadun puoleiseen rajaan noin 13 m. Mahdollisen uudisrakennuksen tulisi olla alisteinen päärakennukselle ja soveltuva harjakorkeus tulisi olla kutakuinkin samassa korossa kuin piharakennuksen harjan.

Kiinteistö Oy Pormestarinkatu 2

Yhtiön toimialana on yhtiöjärjestyksen mukaan “omistaa tontin n:o 7 Kokkolan kaupungin 3. kaupunginosan 1. korttelissa sekä tontilla olevat rakennukset, peruskorjata olevat rakennukset ja rakennuttaa mahdollinen lisärakennus.”  Yhtiöllä on Rantakadun ja Pormestarinkadun kulmassa kerrostalo liike- ja asuintiloja sekä piharakennus oheisen yhtiöjärjestyksen mukaisesti neljään osakesarjaan A, B, C ja D jakautuen.  Kaikkien ja siten myös nyt myytävien osakkeiden yhteisiä tiloja ovat päärakennuksen pohjakerroksessa olevat tekniset tilat noin 18 m2 ja päärakennuksen ja piharakennuksen välinen piha-alue. 

Yhtiöjärjestys antaa hyvän mahdollisuuden toimintaan 60 m2 piharakennuksen ja Rantakadun väliin jäävän 130 m2 pihan suunnittelun ja rakentamisen suhteen. Myytävän osakesarjan vastike on vuonna 2022  yhteensä 536,60 € vuodessa eli 44,90 €/kk. Yhteensä yhtiön vastikekertymä 2022 on 13.300 € ja tase 31.12.2021 128.489,72 valtaosin omaa pääomaa. Isännöitsijänä toimii Timo Salonen Rakennusliike  A Salonen Oy:ltä. Yhtiön oma tontti on rekiserinumeroltaan 272-3-1-7 ja pinta-ala on 784 m2.

Yhtiöjärjestys Pormestarinkatu 2

Myyntihinta 60.000 €.      Kohteen linkki etuoveen

Tee tarjous tai pyydä lisätietoja olemassa olevista suunnitelmista ja kuntokartoituksesta kohteesta Kokkola osakesarjatontti 130 m2 alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla.

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-