Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

Perho vapaa-ajan paikka

Perho, vapaa-ajan paikka, Hietaniementie 272 

Perustiedot myyntikohteesta
  • Osoite: Hietaniementie 272, 69950 Perho
  • Tilan pinta-ala: 0.28 ha
  • Rakennukset: Vuonna 1954 valmistunut talo, joka on peruskorjattu 1990-luvulla vapaa-ajan rakennukseksi. Talon asuinpinta-ala on 79 m2 ja muuta alaa lisäksi 10 m2. Alakerrassa on eteinen, tupakeittiö ja kaksi huonetta. Yläkertaan on vuonna 1997 rakennettu lämmin villaeristetty aulatila. Rakennusten katot on uusittu peltikatoiksi 1990-luvulla. Lisäksi pihalla on hirsirakenteinen sauna, navettarakennus, leikkimökki, kaivo ja grillipaikka.
  • Lämmitys: Puulämmitys ja tarvittaessa lisälämpö sähköpattereilla
  • Varusteet: Tupakeittiössä on lankkulattiat, puuhella ja sähköhella. Ensimmäisessä huoneessa on puukamina.
  • Ympäristö: Lähimetsä on hyvää marjastus- ja sienestysmaastoa. Kalastus onnistuu lähellä olevien Perhon kalaisien järvien kautta.
  • Kiinteistövero 2023 152,98 €, sähkö- ja vesiliittymistä mennyt viimeisten 12 kk aikana vain perusmaksut käytön vähäisyyden takia
  • Myyntihinta 15.000 €
  • Irtaimistoa voidaan myydä myös, jos ostajalla on sille käyttöä, mm laaja kirjasto, kylmäkalusteet, pesukone, huonekalut, astiat

Talolla ei ole energiatodistusta, vaikka energiatodistuslain mukaan kohteella asuinkäytössä ollen pitäisi olla energiatodistus.  

Tila rakennuksineen myydään kesän aikana tarjouskaupalla (tarjoukset viimeistään 31.8) ja lähtöhinnalla 15.000 € ja tarjoukset siitä ylöspäin.  Lisäksi ostaja maksaa kaupanvahvistuksen 120 € ja lainhuudon hankkimisen kulut ja maksaa 4 %:n varainsiirtoveron ellei ensiasunnon ostajan ehdot täyty.   

Perho asuin ja vapaa-ajan kuntana

Perhon kunta tarjoaa rauhallisen ja turvallisen ympäristön, jossa luonto on lähellä. Kunnan palvelut ovat kattavat ja helposti saavutettavissa. Lisäksi Perho on aktiivinen ja yhteisöllinen kunta, jossa järjestetään paljon tapahtumia ja toimintaa kaikenikäisille.  Perho on viehättävä ja aktiivinen maaseutukunta Keski-Pohjanmaalla. Se tarjoaa asukkailleen monipuoliset palvelut, kuten koulutusmahdollisuudet, terveydenhuollon, kirjaston ja liikuntamahdollisuudet. Perho on tunnettu myös vireästä yrittäjyydestä ja monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. Kunta panostaa erityisesti viihtyisään ja turvalliseen asuinympäristöön. Luonto on lähellä, ja alueella on erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun, metsästykseen, kalastukseen ja marjastukseen. Perho on myös tunnettu matkailukohde, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa.

Lue lisää kunnasta

Tee tarjous Hietaniementie 272 69950 Perho vapaa-ajan tilasta rakennuksineen ja liittymineen alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla.  

Hirsitalo Pappilantie 12 Perho

Omakotitalo Pappilantie 12 Perho

Perhon keskustassa asemakaava-alueella osoitteessa Pappilantie 12 sijaitseva vuonna 1947 rakennettu omakotitalo. Talo on rintamamiestalotyypin paikalla tehty hirsitalo kerrosalaltaan 56 m2 ja kokonaisalaltaan 61 m2. Taloa on laajennettu terassilla ja autokatoksella vuonna 2001 ja samalla taloa on peruskorjattu. Rakennusluvan mukaan uusi kerrosala on 64 m², tilavuus 200 m³ ja
huoneistoala 48 m². Talossa on lautavuori, harjakatto ja katteena pelti. Talossa on asemakaava-alueen varustustason mukaisesti sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät. Osa ikkunoista uusittiin 2001 ja osa vuonna 2015.

Huoneina on tupakeittiö ja kaksi huonetta, wc/pesuhuone ja sauna sekä tien puolella kuisti, kirkon puolella autokatos ja takapihan puolella terassi oheisen pohjakuvan mukaisesti. Tupakeittiössä ja makuuhuoneessa on laminaatti lattiassa ja maalatut levyseinät. Pienemmässä tienvarren huoneessa ja wc:ssä on muovimatto lattiassa, ja huoneessa tapetti seinässä. Tupakeittiössä on lautakatossa ja huoneissa levy kuvien mukaisesti. 

Tupakeittiöstä on portaan vintille, mikä on viimeistelemätöntä varastotilaa. Talossa on myös betoniseinäinen ja -pohjainen kellari. Talo on tyydyttävässä kuvien mukaisessa kunnossa myös pintamateriaaleiltaan. Lämmitysjärjestelmänä suora sähkölämmitys. Lisänä on takka ja saunan sähkökiuas. Sähkön vuosikulutusarvio 2023 on 8125 kWh. Terassi ja autotalli ovat kylmää tilaa.

Hirsitalon lisäksi tontilla on saunrakennus, puuvarasto ja vaja. Rakennukset ovat puustoisella tilalla Rinne 584-401-133-16, jonka pinta-ala on 3673 m2.  Asemakaavan mukaan tilalla on kaksi rakennuspaikkaa, joiden rakennusoikeus on kummallakin 250 k-m2. Pienempi tontti osoitteessa Pappilantie 14 noin 1673 m2 voidaan myydä määräalana erikseenkin riippuen saatavista ostotarjouksista.

kiinteistorekisteriote

Talolla ei ole energiatodistusta, vaikka energiatodistuslain mukaan kohteella asuinkäytössä ollen pitäisi olla energiatodistus.  

Tila rakennuksineen myydään kesän aikana tarjouskaupalla ja lähtöhinnalla 29.000 € ja tarjoukset siitä ylöspäin. Perukirja-arvion mukaan hirsitalon, saunarakennuksen, puuvajan ja kahden asemakaavatontin käypä arvo on 58.000 €. Lisäksi ostaja maksaa kaupanvahvistuksen 120 € ja lainhuudon hankkimisen kulut ja maksaa 4 %:n varainsiirtoveron ellei ensiasunnon ostajan ehdot täyty.   

 

Tee tarjous Pappilantie 12 Perho tilasta rakennuksineen ja liittymineen alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla. Voit tilata myös näytön. 

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-