fbpx

Ranua metsätilapari 1,6 ha

Ranua metsätilapari 1,6 ha

lahestymiskartta

Metsätilapari Ranualla 1,6 ha

Ranuan Maurun kylän pohjoispuolella metsätilapari pinta-alaltaan yhteensä 1,65 ha osoitteen Ruonalammentie 73 kohdalla. Simontie 180 Ranua osoitteen kohdalta Simojoen pohjoispuolelta Mauruntietä 3,5 km ja käännytään oikealle Alkulantielle, jota 1 km ja taas oikealle Ruonalammentielle, jota noin 7,2 km. Tieoikeus Ruonalammen rantaan asti.

Kiinteistorekisteriote Ruonakumpu      Kiinteistorekisteriote Ruonametsä

Tienvarressa on tila Ruonakumpu 683-404-4-32 pinta-alaltaan 0,832 ha ja 80 metrin päässä tiestä tila Ruonametsä 683-404-4-33 0,82 ha. Tiloilla on oikeus yhteiseen vesialueeseen ja maa-alueeseen rekisteriotteen mukaisesti. Myyjä on hankkinut tilaparin vapaa-ajan rakennuspaikaksi.  Rakentaminen on mahdollista Ranuan kunnan rakennusjärjestyksen mukaisesti.

Metsätilapari on kokonaisuudessaan ensiharvennuksen tarpeessa olevaa hyvää noin 46 vuotiasta männylle aurattuun maahan viljeltyä kangasmaan kasvatusmetsää. Kuusta ja koivua on luontaisesti sekapuuna jonkin verran. Puustoa energiapuineen noin 200 m3.  Alue ei kuulu tuulivoimahankkeiden alueelle. Lähin on pohjoispuolella oleva Suhankotuulihanke.

Metsätilapari myydään tarjouskaupalla hintapyynnöllä yli 10.000 € / tarjous. Tiloista voi jättää myös erillistarjouksen. Paras tuotto myyjän kannalta ratkaisee myyntijärjestyksen. Ostaja maksaa lisäksi 3 %:n varainsiirtoveron, kaupanvahvistuksen (128 € ) ja  tilakohtaisen lainhuudonlunastusmaksun.

Ranuan kunta vapaa-ajan rakentajalle

Ranua on kunta Pohjois-Suomessa, Lapin maakunnassa, tunnettu erityisesti luonnonkauniista maisemistaan, rikkaasta luontoympäristöstään ja monipuolisista ulkoilu- ja vapaa-ajan mahdollisuuksistaan. Jos olet hankkimassa vapaa-ajan rakennuspaikkaa Ranualta, tässä on joitakin hyödyllisiä tietoja ja vinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon:

Luonto ja Ympäristö

Ranuanjärvi ja muut vesistöt: Ranua tarjoaa upeita mahdollisuuksia vesistöjen äärellä, kuten kalastukseen, veneilyyn ja uimiseen. Ranuanjärvi ja alueen monet pienemmät järvet ja joet ovat ihanteellisia paikkoja rentoutumiseen ja luonnosta nauttimiseen.
Metsät ja marjastus: Alueen laajat metsät tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet marjastukseen, sienestykseen ja metsästykseen. Lapin luonto on tunnettu runsaista hillasoista, mustikoista ja puolukoista.
Vaellus ja ulkoilu: Ranualla on useita merkittyjä vaellusreittejä ja luontopolkuja, jotka soveltuvat kaikenikäisille ja -kuntoisille. Talvella alueella voi harrastaa myös hiihtoa ja lumikenkäilyä.

Nähtävyydet ja Aktiviteetit

Ranuan eläinpuisto: Ranuan eläinpuisto on yksi alueen suosituimmista nähtävyyksistä, jossa voi nähdä arktisia eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä. Eläinpuisto on avoinna ympäri vuoden ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua pohjoisen eläimistöön.
Hillafarmi: Ranualla on myös mahdollisuus vierailla hillafarmeilla, joissa voi tutustua hillanviljelyyn ja maistella paikallisia herkkuja.

Tapahtumat

Ranualla järjestetään vuoden aikana useita tapahtumia, kuten hillamarkkinat ja perinteisiä markkinoita ja kulttuuritapahtumia, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

Rakentaminen ja Asutus

Rakennusmääräykset: Vapaa-ajan rakennuspaikan omistajana on tärkeää tutustua paikallisiin rakennusmääräyksiin ja -sääntöihin. Ranuan kunta tarjoaa tietoa ja ohjeistusta rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Palvelut

Vaikka Ranua on luonnonläheinen alue, peruspalvelut, kuten kaupat, terveyspalvelut ja koulut, löytyvät kunnan keskustasta. Lisäksi alueella on hyvät liikenneyhteydet lähikuntiin ja Rovaniemelle.

Yhteisö ja Elämäntapa

Yhteisöllisyys: Ranualaiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudestaan ja yhteisöllisyydestään. Vapaa-ajan asukkaana pääset osaksi aktiivista yhteisöä, jossa luonto ja ulkoilu ovat keskeisessä roolissa.

Kestävä kehitys

Ranualla arvostetaan luonnon kunnioittamista ja kestävää kehitystä. Vapaa-ajan asukkaana voit osallistua näihin pyrkimyksiin esimerkiksi suosimalla paikallisia tuotteita ja palveluita.
Hankkiessasi vapaa-ajan rakennuspaikkaa Ranualta, saat mahdollisuuden nauttia Lapin ainutlaatuisesta luonnosta ja elämäntavasta. On tärkeää muistaa, että paikalliseen yhteisöön tutustuminen ja sen tapojen kunnioittaminen tekevät kokemuksestasi vielä rikkaamman.

 

 

Tee tarjous tästä Ranua Mauru, Ruonalammintie 73 metsätilaparista alla olevalla lomakkeella viimeistään 20.5.2024