fbpx

Hallitilaa 525 m2 Kaustinen

Hallitilaa 525 m2 Kaustinen

Laadukas hallitila 525 m2 Kaustisella – Ihanteellinen yritystoimintaan ja varastointiin

Tutustu tähän monipuoliseen 525 m2 hallitilaan Kaustisella, joka tarjoaa erinomaiset puitteet niin yritystoiminnalle kuin varastointitarpeille. Tila sijaitsee logistisesti edullisella paikalla, tarjoten helpon pääsyn alueen pääväyliin.

Teollisuus- ja varastohallirakennus  Kaustisen keskustassa osoitteessa Ullavantie 9.  Väestötietojärjestelmän rakennustietojen mukaan rakennusalaa on 525 m2 ja tilavuutta 1969 m3. Ulkovuori on 2000-luvulla laitettua peltiä. Eristyksenä on 200 mm ristivilloitus ja sisäpinnassa cyproc -levy. Rakennuksessa on kalliolämpö 200 metrin reiällä.

Halli 1 on valmistunut vuonna 1985 metallirunkoisena eristettynä ja patteripuhallin lämmönsiirtona sisämitoin 11,6 * 20,0 m LVI-alan yrityksen tarpeisiin. Korkeus harjalta on 5,2 m ja tasakerrasta 3,8 m. Lisäksi yläkerrassa on toimistotilaa noin 30 m2 ja laipeissa varastotilaa. Yläkerran lämmitys on lattialämmityksellä vastusten kautta.  Hallissa on sosiaali- ja konttoritilat ja se toimii tarvittaessa itsenäisesti muista halleista riippumatta. Kuvien mukaisesti lattia betonia, seinät levyä ja katto levyä.

Halli 2 on valmistunut 2000-luvulla puurunkoisena eristettynä edellisen hallin jatkeeksi sisämitoin 11,6*11,8 m. Hallissa on oma sähkön ja lämmön mittaus eli se toimii tarvittaessa erillisenä hallinakin.

Halli 3 on päädyssä kylmänä puurunkoisena peltihallina mitoin 6,0 * 13,0 m. Lattiana on asfaltti.

Halli 4 on kylmä peltihalli mitoin 6,5*6,5 m, ns. putkihalli.

Kiinteistorekisteriote

Halli sijaitsee tilalla  Kulmala 236-401-14-697  vuonna 2000 voimaan tulleen asemakaavan alueella. Tilan pinta-ala on 1822 m2.

Halli 1 ja 4 on vuokrattuna  LVI-alan yritykselle kuukausivuokran ollessa 1200 € alv %.

Hallin kiinteistövero vuonna 2023  on noin 495 € ja ns jälleenhankinta-arvo 207.263 €.

Tilan myyntihinta on 175.000 €.

Tee tarjous  tarjous tästä Kaustinen hallitila 525 m2  alla olevalla lomakkeella.

VETELI hirsitalo Torpantie 151

VETELI hirsitalo Torpantie 151

HISTORIALLINEN TALONPOIKAISTALO VETELISSÄ

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen historialliseen kokonaisuuteen Vetelissä! Tarjolla on 1800-luvulla rakennettu hirsinen talonpoikaistalo, joka on osa paikallista historiaa ja kulttuuriperintöä. Tämä talo on erityinen, sillä siinä on säilynyt Talonpoikaissäätiön kyltti, ja se on toiminut aikoinaan käräjätupana, jossa syys-, talvi- ja välikäräjät on pidetty vuosikymmeniä aina 1960-luvulle saakka. Talo sijaitsee keskellä valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta.

Talo on pidetty hyvässä kunnossa ja entisöity vähitellen Museoviraston suositusten mukaisesti. Lämmitys on edullista maalämpöjärjestelmällä. Alakerrassa on tilava tupa, 2-3 makuuhuonetta, keittiö, pesuhuone ja sauna, jotka tarjoavat mukavat asuintilat. Yläkerrassa on runsaasti tilaa, joka antaa mahdollisuuden laajentaa asuintiloja tarvittaessa. Lämmintä tilaa n.100 neliötä, yläkerta n.100 neliötä lämmittämätöntä tilaa kesäkäytössä.

Kiinteistöön kuuluu upea pihapiiri, joka sisältää vanhan navettarakennuksen, hirsiaitan, autotallin sekä suuren hirsiladon. Nämä rakennukset ovat osa talon historiaa ja tarjoavat monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Pihapiiri on avara ja viihtyisä, ja se sopii erinomaisesti niin perheen kuin harrastustenkin tarpeisiin.

Tontti on tilava, käsittäen 3900 m², joka antaa runsaasti tilaa ulkoilulle ja puutarhan hoidolle. Kiinteistö sijaitsee rauhallisella alueella, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia maaseudun idyllistä ja luonnonläheisestä ympäristöstä.

Tämä talonpoikaistalo on merkittävä osa Vetelin historian ja kulttuurin historiaa. Museovirasto on myöntänyt avustuksia kahdesti: ensin ulkoseinien kunnostukseen ja sitten tiilikaton korjaukseen, mikä osoittaa kiinteistön arvostusta paikallisesti. Talo tarjoaa mahdollisuuden asua perinteisessä ympäristössä modernin mukavuuden kera. Tule tutustumaan tähän ainutlaatuiseen kiinteistöön ja tartu tilaisuuteen omistaa osa Vetelin historiaa! 

Talo on  myös etuovessa. Talo on kuntotarkastettu 11/2023, ei energiatodistusta.

Myyntikohteen  perustiedot:

Kategoria: Myytävä kiinteistö
Tuoteryhmä: Asunnot
Tyyppi: Omakotitalo
Huoneistoselitelmä: tupa, k, 2-3 mh, ph, s, et, vintti
Asuinpinta-ala: 100 m²
Rakennusala 18,15*6,30 +kuisti yht 123,2 m². Huoneistoala 1. krs 106,4 m². Plus vinttikamarit ja varastotilat 2. krs.
Kokonaispinta-ala: 200 m²
Rakennusvuosi: 1880

Hinta ja kustannukset:

Myyntihinta: 120 000,00 €
Kiinteistövero vuonna 2023: 270 €
Sähkön kulutuksen vuosikäyttöarvio 2020-2023: 400-10000 kWh
Vesimaksut, veroton (Vetelin Vesi Oy) 2022 vuosikulutusarvio 29 m3 , perusmaksu vesi 23,98 €, perusmaksujätevesi 25,98 €, arvio vesi 26,10 € arvio jätevesi 85,58€, YHTEENSÄ 171,61€

Asunnon kunto ja remontit:

Tehdyt remontit:

1920 Julkisivu

Rakennettu noin 1880, taloa jatkettu kahdella peräkamarilla 1920-luvun lopulla ja samaan aikaan lienee tehty ulkokuisti.
Vesivahinko vuonna 2010 jolloin putki vuotanut => korjattu lattioita avaamalla ja kuivattamalla sekä eristeet uusimalla. Käyttöputket laitettu pintavetoina ja lämmitysjärjestelmä uusittu maalämmöksi.

Muutostoimenpiteet nykyisen omistajan aikana 2015 ->

PÄÄRAKENNUS SISÄTILAT:

Tuvan lattia: Vanha lattia purettiin. Alusta siivottiin ja eristettiin. Kellari siivottiin, alustan tuuletusaukot avattiin. Lattialankut ja – rakenteet uusittiin.

Tuvan seinät: Puhdistettu. 3 seinää tapetoitu, 1 seinältä purettu levytys ja jätetty alkuperäinen hirsipinta. Vanha puolipaneeli säilytetty.

Takka: Puhdistettu, nuohottu

Tuvan katto: Puhdistettu

Sauna: Paneelit, lauteet ja kiuas (puulämmitys) uusittu

Kylpyhuone: Lattia, 1,5 seinää laatoitettu, muut seinät paneloitu Suihku, vesihanat, wc-istuin ja lavuaari uusittu, lattia laatoitettu

Makuuhuone 1: Lattia uusittu, seinät tapetoitu, 1 seinä jätetty hirrelle, katto maalattu

Makuuhuone 2 ja 3: Levytykset purettu seinistä ja katosta, palautettu hirreksi. Lattia puhdistettu ja maalattu. Katosta poistettu levytys ja vanhat pinkopahvin jäänteet. – Muodostaa yhden tilan (alkuperäisen ns. pitkänkamarin, joka tarvittaessa voidaan jakaa kahteen makuutilaan).

Sisäeteinen: Vintin rappuset purettu (uusi käynti vintille ulkokuistin kautta). Sisäeteiseen rakennettu toinen WC-tila. Lattia kunnostettu ja maalattu.

Ulkokuisti: Rakennettu rappuset vintille. Lattia ja tukirakenteet uusittu ja maalattu.

Keittiö: Keittiökalusteet uusittu: liesi, jääkaappi, pakastin, työtasot, tiskiallas, kaapistot. Seinät, katto ja lattia maalattu.

Vintti: Ei rakenteellisia muutoksia, alkuperäinen, siivottu Vinttikamarit kesäkäytössä, muut tilat varastoina.

Lämmitysjärjestelmä: Lämpöpatterit uusittu.

Maalämpö: Järjestelmä tarkistettu, huollettu ja säädetty.

Sähköistys: Vanhoja sähköjohtoja poistettu ja uusittu, sähköistys uusittu turvallisuusmääräysten mukaisesti (työt Vetelin Energia). Yläkertaan asennettu toinen sähkötaulu, josta myöhemmin voidaan vetää yläkerran sähköistys. Pihalla tulosähkön ilmajohdot poistettu, kaapeloitu maan alle. Uusittu sähkökaappi ulkorakennuksen päädyssä, josta jako kiinteistö eri rakennuksiin.

Antenni, netti: TV-antenni uusittu, nettiliittymää/kuitua ei ole hankittu, käytetty kännykän yhteyden jakoa.

Päärakennus/ulkopuoli:

Ulkoseinät: Nurkkalaudat, vuoripanelit ja hirret tarkistettu; lahonneet uusittu, räystäsrakenteet korjattu, räystäskourut ja syöksytorvet uusittu seinät maalattu (Uula: pellavaöljy, punainen, valkoinen).

Katto: Puhdistettu sammaleesta ja liasta, rikkinäiset tiilet vaihdettu, suojamaalaus, tikkaat ja kävelysilta uusittu.

Kivijalka: Suoristettu, tuuletusaukot avattu .

Ovet ja ikkunat: Puhdistettu, maalattu.

AITTA: Rakennettu noin 1840, lahoviat korjattu, katto kunnostettu, lattiatasot oikaistu, rappuset uusittu.

NAVETTA/TALOUSRAKENNUS: Rakennettu 1950-luvun alkupuolella. Karjanpito ja navettatoiminta loppui 1980-luvun alkupuolella, sen jälkeen tyhjillään varastokäytössä Vesi- ja lämpö katkaistu joskus 2000. Kesällä 2020 rakennukseen vedetty vesi- ja viemäriliittymä .Käytetty verstas- ja varastotilana.

AUTOTALLIRAKENNUS: Rakennettu 1970-luvulla. Käytetty verstas- ja varastotilana.

HIRSILATO: Vanha riihen puolisko, hirsikehys, peltikatto, maalattia. Käytetty varastona.

PIHATYÖT: Peruskunnostus: takapihan raivaus ja nurmikon perustus, viime vuosina pidetty niittynä; etupihan nurmikko uusittu, laatoitus pihakalusteille, lipputanko kunnostettu ajoväylät ja kulkutiet uusittu.

MUUT RAKENNELMAT TONTILLA: Aitan vieressä vanha vesikaivo; edelleen käytössä mm. kasteluvesi. Vanhat likakaivot (1kpl navetan päädyssä, 2 kpl talon seinustalle) poistettu. Vanha kivistä ladottu kaivo navettarakennuksen sisätiloissa; ei käytössä.

MUUTA:
2015 kuntotarkastuksen toimenpiteet: Suoritettu.
2010 vesivahinko: Suoritetut korjaukset tarkistettu.

JATKOSUUNNITELMAT / MAHDOLLISUUDET

Tilojen korjaukset ja muutokset tehty 2015-2023 hitaalla aikataululla. Työt ovat edelleen vaiheessa ja antavat lukuisia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Kiinteistö toiminut vapaa-ajan kohteena.

Kohde on muuttovalmis, mutta joitain viimeistelyjä vailla.

Lähtökohtana on ollut vanhan, alkuperäisen rakenteen säilyttäminen / palauttaminen, ja sen jälkeen harkita, miten se voitaisiin nykyaikaistaa.

Remonttitöissä on edetty museoviraston suositusten mukaisesti. Toistaiseksi listalla ovat olleet seuraavat mm. muutokset:

Päätalossa:
• viimeistelytyöt: pinnat, listat, ovien ja ikkunoiden kunnostus
• yläkerran käyttöönotto
• huonejaon uusiminen: alakerrassa tienpuoleisen ns. pitkänkamarin jakaminen kahdeksi kamariksi
• sauna/pesuhuoneen palauttaminen kamariksi; samalla uuden sauna / pesuhuone / kodinhoitohuoneen rakentaminen vanhaan navettarakennukseen

Kiinteistön tiedot:

Kiinteistötunnus: 924-410-10-78
Kiinteistön nimi: Harrintalo
Maapohjan pinta-ala: 3900 m²
Maapohjan omistus: Oma
Maapohjan tyyppi: Tasamaa
Kaavoitus: Yleiskaavassa talo on merkitty rk17 merkinnällä. rk PAIKALLISESTI MERKITTÄVÄ KULTTUURIHISTORIALLINEN RAKENNUS TAI PIHAPIIRI. (numerointi viittaa kaavaselostukseen). Rakennuksissa suoritettavien korjaus‐/muutostoimenpiteiden tulee olla sellaisia, että kohteen kulttuurihistoriallinen ja/tai maisemallinen luonne säilyy. Ennen rakennusta tai ympäristöä koskeviin toimenpiteisiin ryhtymistä tulee museoviranomaiselle varata tilaisuus lausunnon antamiseen.

Kaupan yhteydessä siirtyvät liittymät:
Sähköliittymä
Vesiliittymä
Viemäriliittymä

Tee ostotarjous tästä Veteli Torpantie 151  Harrintalo -tilasta alla olevalla lomakkeella, voit tilata sillä myös näytön.

KALAJOKI okt Nuoraperä

KALAJOKI okt Nuoraperä

KALAJOKI, Etelänkylä, Nuoraperäntie 29

Tervetuloa tutustumaan upeaan omakotitaloon Kalajoen Etelänkylällä, vain lyhyen matkan päässä Kalajoen keskustasta. Tämä vuonna 2018 valmistunut Vieskatalojen suurelementtitalo tarjoaa modernia ja viihtyisää asumista. Iso tontti 4900 m² tilana sijaitsee rauhallisella alueella Nuoraojan ja Nuoraperäntien välissä. Talo tarjoaa nykyaikaiset huoneet, laadukkaat materiaalit, maalämpöjärjestelmän sekä hyvän talotekniikan. Uudehkossa talossa on kolme makuuhuonetta. Talossa on asuinpinta-alaa on 116,5 m² ja muuta alaa 2 m² ja kerrosalaa 138 m². Huoneistoala on 121,3 m².  Myyntihinta 240.000 €/t

Rakennusmateriaalina on puu ja katemateriaalina on peltikate. Lämmönjako on lattialämmityksellä ja lisäksi on varaava takkaleivinuuni. Päärakennuksessa on koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla. Katettua terassia on talossa kolmeen suuntaan.
Päärakennuksen kaikki kodinkoneet, kalusteet ja pintamateriaalit ovat laadukkaat ja nykyaikaiset.

Pihapiirissä on ulkorakennus, jossa on autokatos, autotalli ja varasto. Ulkorakennus on valmistumassa tämän vuoden aikana.
Autotallissa ja varastossa on lattialämmitys maalämmöllä. Autotallissa on varaus vesipisteelle ja autotallissa on sähköinen nosto-ovi.
Pihapiirissä on lisäksi puuliiteri ja hiekkalaatikko. Kiinteistöllä on kuitu-, vesi-, viemäri- ja sähköliittymät. Käyntialueet ovat sepelipintaa.

Tämä ihastuttava omakotitalo tarjoaa sinulle mahdollisuuden nauttia helposta ja mukavasta asumisesta Kalajoen kauniissa ympäristössä luonnon lähellä, mutta palvelut ovat silti lähellä.  Ota yhteyttä, niin järjestetään sinulle yksityisnäyttö!

Katso video ja runsaat kuvat.  Katos myös yksityiskohtaiset tiedot etuoven esitteestä

 

Myyntikohteen  perustiedot:

Kategoria: Myytävä kiinteistö
Tuoteryhmä: Asunnot
Tyyppi: Omakotitalo
Asuinpinta-ala: 116,5 m²
Kerrosala: 138 m²
Rakennusvuosi: 2018

Hinta ja kustannukset:

Myyntihinta: 240 000,00 €
Kiinteistövero vuonna 2023: 611 €
Sähkön kulutuksen vuosikäyttöarvio 3.10.2023: 7872-8320 kWh
Vesi- ja jätevesimaksut Osuuskunta Valkeavesi: Perusmaksu 11,62 €/kk, vesi 1,49 €/m³, jätevesi 3,66 €/m³
Jätehuolto Vestia Oy: 12,06 €/kk
Kalajoen Kuitu Oy: 39,90 €/kk
Nuoraperän yksityistie tiemaksu 2023: 30,51 €

Asunnon kunto ja remontit:
Talo on hyvässä kunnossa, ja siinä on lämmin autotalli ja varasto.
Rakennusvuodesta 2018 lähtien ei ole tehty merkittäviä remontteja.

Asunnon tilat ja materiaalit:

Keittiö: Avokeittiö, jossa jääkaappi, pakastin, astianpesukone, keraaminen liesi, erillisuuni, mikroaaltouuni ja liesikupu.
Kylpyhuone: WC, suihku, lattialämmitys, allaskaappi, peilikaappi.
Sauna: Heti valmis sähkökiuas, lattialämmitys, ikkuna ulos.
WC-tilojen lukumäärä: 1 kpl
Kodinhoitohuone: Pesukoneliitäntä, pesukone, kuivausrumpu, pyykkikaapit, lattialämmitys.
Olohuone ja takkahuone: Tilava olohuone ja takka.
Makuuhuoneita: 3 kpl
Tekninen tila:
Maalämpöpumppu
Vallox ilmanvaihtokone
Keskuspölyimuri
Vesimittari ja jakotukki

Terassi: Katettu kuistiterassi etupihalla, osakatettu takapihan terassi.

Ulkovarasto

Erillinen autotalli/varastorakennus  lattialämmityksellä

Kiinteistön tiedot:

Rakennusluvan myöntämisvuosi: 2016
Käyttöönottovuosi: 2018
Rakennusluvan mukainen käyttötarkoitus: Asuinrakennus, autosuoja ja varasto

Lämmitys ja ilmanvaihto:
Lämmitystapa: Maalämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä
Ilmanvaihto: Koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla
Ei lainmukaista energiatodistusta

Yhteydet ja liikenneyhteydet:
Kalajoen keskustan palvelut noin 3.5 km päässä
Hiekkasärkkien matkailualueen palvelut noin 10 km päässä

Tieoikeus ja vesijohto:
Tieoikeus Nuoraperän yksityistie
Vesijohto Vesiosuuskunta
Jätevesihuolto Vesiosuuskunta

Kaupan yhteydessä siirtyvät liittymät:
Sähköliittymä
Vesiliittymä
Viemäriliittymä

Maapohjan tiedot: 
Maapohjan pinta-ala: 4 900 m²
Maapohjan omistus: Oma
Maapohjan tyyppi: Tasamaa
Kaavoitus: Yleiskaava (Voimaantulopvm: 17.8.2023)
Rakennusoikeus: Rakennusluvan mukaan asuinrakennus 138 m², autosuoja ja varasto 52 m², pihasauna 9 m²

Tee ostotarjous tästä  Kalajoki okt Nuoraperäntie 29  tilasta alla olevalla lomakkeella.
 

Lestijärvi omakotitalo Toholammintie 919

Lestijärvi omakotitalo Toholammintie 919

Lestijärvi, Syri, okt 99 m² / 128 m²

Lestijärven ja Toholammin rajalla Syrinkylällä osoitteessa Toholammintie 919, sijaitsee tämä vuonna 1983 valmistunut kuvan mukainen kolmen makuuhuoneen omakotitalo. Talo on puurakenteinen Oravais -talojen elementtitalo, kahitiilivuori tasakertaan asti. Kerrosala on väestötietojärjestelmässä  99 m² ja kokonaisala 128 m². Uusi-Virkkala tilan 421-401-28-19 pinta-ala on 3080 m². Myyntihinta omakotitalolle 39.900 €.

Talon lisäksi on mahdollisuus ostaa viereisestä tilasta Lisä-Virkkala 421-401-28-28 tarjouskaupalla lisää peltoa noin 3,1 ha ja metsämaapohjaa (hakkuun jälkeistä uudistusalaa ja osin taimikkoa) noin 8,2 ha. Yhteensä Lisä-Virkkala 28:28 maa- ja metsätilan pinta-ala on 11,295 ha. Tämä tila on myös erikseen myytävänä, mutta päätös kaupasta tehdään vasta talon myynnin yhteydessä tai sen jälkeen. Hp 15.100 €

Tilat ja varusteet

Talon Toholammin puoleisessa päädyssä on kolme makuuhuonetta, keskellä taloa olohuone pellon suuntaan ja eteinen, tuulikaappi ja wc sekä keittiö maantien suuntaan. Lestijärven puoleisessa päädyssä on maantien puolella vaatehuone, khh / päätyeteinen ja  pihan puolella pesuhuone ja lämmin varastohuone, missä on myös tekninen tila ja uudehko lämminvesivaraaja.  Sauna jää teknisen tilan ja keittiön väliin. Keittiössä on alla kuvan mukainen varustus: keraaminen liesi, liesituuletin ja -kupu, asianpesukone ja puuhella.  

Eteiseen ja olohuoneeseen on vaihdettu korkkilattia viime talvena. Muutoin asuintiloissa lattiassa on laminaatti, seinissä tapetti ja katossa lauta, keittiössä puolipaneeli. Kosteissa tiloissa on klinkkeri lattiassa, pesuhuoneessa laatta seinissä ja saunassa laatta/paneeli. Asuinpinta-alaa talossa on rakennusluvan ja -kuvan mukaan 99 m2 ja  muiden tilojen pinta-ala on 29 m.

Piha ja ulkotilat

Talon etupiha tien ja talon välissä on iltapäiväauringon suuntaan ja sisäpiha aamuauringon suuntaan. Tien ja talon välissä on tiheä piilipajujen latvusverho. Pihassa pari omenapuuta, kirsikkapuu sekä harvinainen Vanha Vaasan viikuna puu. Toholammintieltä liittymätie jatkuu peltotienä eteenpäin mm Lisä-Virkkalan maa- ja metsätilalle. Talon etupihalla on autotalli/varasto ja sisäpihalla hirsilato.

Lämmitys ja kulut

Talossa on sähkölämmitys pattereilla. Lisälämmönlähteenä on takka olohuoneessa ja puuhella keittiössä. Sähkön kulutus on asuttaessa ollut noin 15000-16000  kWh vuodessa, mutta nyt talon ollessa tyhjillään peruslämpö päällä niin vuosikulutusennuste on sähkölaskun mukaan  6546 kWh.  Kiinteistövero vuodelta 2023 on 219,30 €. Toholammin Vesihuolto Oy:n vesiliittymän lasku on ollut 3,72 €/kk ja 0.88 €/m3. Jätevesijärjestelmänä on kolme sakokaivoa.

Kunto ja remontit

Syksyllä 2023 on asennettu uusi Mitsubishin ilmalämpöpumppu. Keväällä 2022 on uusittu varaston, teknisen tilan, olohuoneen sekä eteisen lattiat. Sitä ennen 2010-luvulla oli keittiöremontti ja tällöin lattiaan laminaatti ja tapetti puolipaneelin yläosaan.

2005 oli laaja sauna- sekä kylpyhuoneremontti. Tuolloin pesuhuoneen ja varaston väliseinä on purettu ja muurattu tilalle uusi harkoista. Makuuhuoneet ja olohuone tapetoitu sekä keittiön lattiaan asennettu laminaatti.

Sisätilat ovat 2000-luvun keittiö- ja pesuhuoneosaston sekä asuintilojen pintaremontin jälkeen siistissä kunnossa. Käyttövesijohdot menee pintavetona ja teknisessä tilassa on Jäspin lämminvesivaraaja.  Pesuhuoneen ikkuna vaihdettu 2023 samalla ulkovuorausta korjattu sisäpihan seinällä lumen painosta irronneiden tikkaiden vuoksi. Kuntotarkastus on tehty 8.11.2023.  Ei energiatodistusta.

Sijainti

Lestijärven keskusta on n. 11 km:n päässä, Finn Spring Oy Härkänevan tuotantolaitosten kahvila-ravintola, tehtaanmyymälä, uimahalli ja kuntosali Lylyn Pisara ovat 10,5 km:n päässä, Toholammin keskusta on 25 km päässä.

Tee ostotarjous tästä kohteesta Lestijärvi Toholammintie 919 omakotitalo 0,3 ha alla olevalla lomakkeella. Jos tarjoa myös viereisestä pellosta ja tai metsästä tai koko maa- ja metsätilasta 11,3 ha, jätä ostotarjous sähköpostilla ja kerro mitä tarjous sisältää.

Kaustinen Nikula okt 115 m2

Kaustinen Nikula okt 115 m2

Tervetuloa tutustumaan unelmiesi kotiin Kaustisen Nikulassa!

Osoitteessa Havurinne 17, Nikulan kylän sydämessä, sijaitsee tämä upea, vuonna 2002 valmistunut omakotitalo. Talo on Teri-Talo Oy:n laadukas puuelementtitalo, joka tarjoaa 102 m² asuinpinta-alaa. Tässä kodissa ja pihalla on tilaa hengittää – tontin pinta-ala on peräti 3000 m².  Myyntihinta tarkistettu ja nyt 139.000 € sillä tarjous saatu hintatasoon 138.000 €, ehdollisena, että rahoitus järjestyy.

Tilat ja varusteet

Tässä kodissa on kaikki, mitä tarvitset mukavaan ja helppoon arkeen. Tilavassa tupakeittiössä on tilaa kokkailla ja viettää aikaa perheen kanssa. Kolme makuuhuonetta tarjoavat rauhalliset unet ja tilaa omille hetkille. Kodinhoitohuone, pesuhuone ja ulko- ja sisäsauna tuovat arjen luksusta, ja eteinen sekä tuulikaappi pitävät kodin siistinä.

Kodin lattiat ovat pääosin helppohoitoista laminaattia, ja kosteat tilat on kaakeloitu. Isoimmassa makuuhuoneessa on muovimatto.

Piha ja ulkotilat

Talon etupiha on aamuauringon suuntaan, joten voit nauttia aamukahvisi auringonpaisteessa. Takapiha ja terassi puolestaan ovat ilta-auringon suuntaan – täydellinen paikka rentoutua päivän päätteeksi. Terassille on tehty laajennus vuonna 2021, ja siellä on myös poreamme ja valokate. Takapihalla on lisäksi vuonna 2021 rakennettu pyöröhirsisauna, hiekkalaatikko ja grillipaikka.

Etupihalla on autokatos- ja varastorakennus 12 m2 sekä puulato. Talon talouspäädyssä on toinen puulato.

Lämmitys ja kulut

Talo on sähkölämmitteinen, ja lämmönjakotapana on lattialämmitys vastuksilla. Lisälämmönlähteenä on varaava vuolukivitakka. Sähkön kulutus on ollut neljän henkilön taloudessa 16.232 kWh viimeisten 12 kuukauden aikana, mikä on maksanut 1928 €. Kiinteistövero vuodelta 2023 on 342,50 €. Kylän vesiosuuskunnan vesi on edullista, vain 0,50 €/kuutio. Viemäröinti on kunnan jätevesiliittymän kautta kunnan taksoin.

Kunto ja remontit

Talo on hyvässä ja siistissä kunnossa, kiitos vuosina 2020-2023 tehtyjen remonttien. Laminaattilattioita on asennettu, seiniä on tapetoitu ja maalattu, keittiön induktioliesi on vaihdettu ja samoin kodinhoitohuoneen lämminvesivaraaja.

Sijainti

Kaustisen keskustan palvelut ovat noin 7 km:n päässä, ja Kokkolan keskustan palvelut noin 41 km:n päässä. Nikulan ravirata ja hevoskeskus ovat noin 1 km:n päässä. Ravintola, koulu ja eläinlääkäripalvelut ovat osa kylän hyvin näkyvää ilmettä.

Tämä koti tarjoaa rauhallista asumista luonnon lähellä, mutta palvelut ovat silti lähellä. Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan!

Katso yksityiskohtaiset tiedot etuoven esitteestä

Tee ostotarjous tästä Kaustinen Nikula Varpu 236-401-9-187 tilasta alla olevalla lomakkeella.
 

Perho vapaa-ajan paikka

Perho vapaa-ajan paikka

Perho, vapaa-ajan paikka, Hietaniementie 272 

Perustiedot myyntikohteesta
  • Osoite: Hietaniementie 272, 69950 Perho
  • Tilan pinta-ala: 0.28 ha
  • Rakennukset: Vuonna 1954 valmistunut talo, joka on peruskorjattu 1990-luvulla vapaa-ajan rakennukseksi. Talon asuinpinta-ala on 79 m2 ja muuta alaa lisäksi 10 m2. Alakerrassa on eteinen, tupakeittiö ja kaksi huonetta. Yläkertaan on vuonna 1997 rakennettu lämmin villaeristetty aulatila. Rakennusten katot on uusittu peltikatoiksi 1990-luvulla. Lisäksi pihalla on hirsirakenteinen sauna, navettarakennus, leikkimökki, kaivo ja grillipaikka.
  • Lämmitys: Puulämmitys ja tarvittaessa lisälämpö sähköpattereilla
  • Varusteet: Tupakeittiössä on lankkulattiat, puuhella ja sähköhella. Ensimmäisessä huoneessa on puukamina.
  • Ympäristö: Lähimetsä on hyvää marjastus- ja sienestysmaastoa. Kalastus onnistuu lähellä olevien Perhon kalaisien järvien kautta.
  • Kiinteistövero 2023 152,98 €, sähkö- ja vesiliittymistä mennyt viimeisten 12 kk aikana vain perusmaksut käytön vähäisyyden takia
  • Myyntihinta 15.000 €
  • Irtaimistoa voidaan myydä myös, jos ostajalla on sille käyttöä, mm laaja kirjasto, kylmäkalusteet, pesukone, huonekalut, astiat

Talolla ei ole energiatodistusta, vaikka energiatodistuslain mukaan kohteella asuinkäytössä ollen pitäisi olla energiatodistus.  

Tila rakennuksineen myydään kesän aikana tarjouskaupalla (tarjoukset viimeistään 31.8) ja lähtöhinnalla 15.000 € ja tarjoukset siitä ylöspäin.  Lisäksi ostaja maksaa kaupanvahvistuksen 120 € ja lainhuudon hankkimisen kulut ja maksaa 4 %:n varainsiirtoveron ellei ensiasunnon ostajan ehdot täyty.   

Perho asuin ja vapaa-ajan kuntana

Perhon kunta tarjoaa rauhallisen ja turvallisen ympäristön, jossa luonto on lähellä. Kunnan palvelut ovat kattavat ja helposti saavutettavissa. Lisäksi Perho on aktiivinen ja yhteisöllinen kunta, jossa järjestetään paljon tapahtumia ja toimintaa kaikenikäisille.  Perho on viehättävä ja aktiivinen maaseutukunta Keski-Pohjanmaalla. Se tarjoaa asukkailleen monipuoliset palvelut, kuten koulutusmahdollisuudet, terveydenhuollon, kirjaston ja liikuntamahdollisuudet. Perho on tunnettu myös vireästä yrittäjyydestä ja monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. Kunta panostaa erityisesti viihtyisään ja turvalliseen asuinympäristöön. Luonto on lähellä, ja alueella on erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun, metsästykseen, kalastukseen ja marjastukseen. Perho on myös tunnettu matkailukohde, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa.

Lue lisää kunnasta

Tee tarjous Hietaniementie 272 69950 Perho vapaa-ajan tilasta rakennuksineen ja liittymineen alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla.  

Hirsitalo Pappilantie 12 Perho

Hirsitalo Pappilantie 12 Perho

Omakotitalo Pappilantie 12 Perho

Perhon keskustassa asemakaava-alueella osoitteessa Pappilantie 12 sijaitseva vuonna 1947 rakennettu omakotitalo. Talo on rintamamiestalotyypin paikalla tehty hirsitalo kerrosalaltaan 56 m2 ja kokonaisalaltaan 61 m2. Taloa on laajennettu terassilla ja autokatoksella vuonna 2001 ja samalla taloa on peruskorjattu. Rakennusluvan mukaan uusi kerrosala on 64 m², tilavuus 200 m³ ja
huoneistoala 48 m². Talossa on lautavuori, harjakatto ja katteena pelti. Talossa on asemakaava-alueen varustustason mukaisesti sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät. Osa ikkunoista uusittiin 2001 ja osa vuonna 2015.

Huoneina on tupakeittiö ja kaksi huonetta, wc/pesuhuone ja sauna sekä tien puolella kuisti, kirkon puolella autokatos ja takapihan puolella terassi oheisen pohjakuvan mukaisesti. Tupakeittiössä ja makuuhuoneessa on laminaatti lattiassa ja maalatut levyseinät. Pienemmässä tienvarren huoneessa ja wc:ssä on muovimatto lattiassa, ja huoneessa tapetti seinässä. Tupakeittiössä on lautakatossa ja huoneissa levy kuvien mukaisesti. 

Tupakeittiöstä on portaan vintille, mikä on viimeistelemätöntä varastotilaa. Talossa on myös betoniseinäinen ja -pohjainen kellari. Talo on tyydyttävässä kuvien mukaisessa kunnossa myös pintamateriaaleiltaan. Lämmitysjärjestelmänä suora sähkölämmitys. Lisänä on takka ja saunan sähkökiuas. Sähkön vuosikulutusarvio 2023 on 8125 kWh. Terassi ja autotalli ovat kylmää tilaa.

Hirsitalon lisäksi tontilla on saunrakennus, puuvarasto ja vaja. Rakennukset ovat puustoisella tilalla Rinne 584-401-133-16, jonka pinta-ala on 3673 m2.  Asemakaavan mukaan tilalla on kaksi rakennuspaikkaa, joiden rakennusoikeus on kummallakin 250 k-m2. Pienempi tontti osoitteessa Pappilantie 14 noin 1673 m2 voidaan myydä määräalana erikseenkin riippuen saatavista ostotarjouksista.

kiinteistorekisteriote

Talolla ei ole energiatodistusta, vaikka energiatodistuslain mukaan kohteella asuinkäytössä ollen pitäisi olla energiatodistus.  

Tila rakennuksineen myydään syksyn aikana lähtöhinnalla 24.000 € ja tarjoukset siitä ylöspäin. Perukirja-arvion mukaan hirsitalon, saunarakennuksen, puuvajan ja kahden asemakaavatontin käypä arvo on 58.000 €. Lisäksi ostaja maksaa kaupanvahvistuksen 120 € ja lainhuudon hankkimisen kulut ja maksaa 4 %:n varainsiirtoveron ellei ensiasunnon ostajan ehdot täyty.   

 

Tee tarjous Pappilantie 12 Perho tilasta rakennuksineen ja liittymineen alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla. Voit tilata myös näytön. 

Kaustinen mökki Vissaveden rannalla tarjouskauppa

Kaustinen mökki Vissaveden rannalla tarjouskauppa

Kaustinen hirsimökki Vissavesi

Kaustisella Vissaveden rannalla upealla paikalla kankaalla sijaitseva vapaa-ajan tila Aurinkosaari 236-401-16-398 pinta-alaltaan kiinteistörekisterin mukaan 4682 m2. Hirsimökin osoite on Arintie 199, jonne pääsee Järvelästä Lehmäjärventien kautta, T-risteyksestä käännytään vasemmalle Arintielle. Tieoikeus ja tierasite menee kartalla näkyvää olemassa olevaa tietä pitkin. Vaihdossa voidaan ottaa vastaan metsätila noin 40 km:n säteellä Kaustisen keskustasta. 

Kiinteistorekisteriote

Vissaveden tekojärvi

on Kaustisen ja Vetelin rajalla, mutta kuuluu hallinnollisesti Kaustiseen. Sen pinta-ala on 3,5 km² ja tekojärvi valmistui vuonna 1966. Ennen rakentamista paikalla oli pieni järvi. Vissavesi kuuluu Perhonjoen vesistöön. Sen rantaviivan pituus on 21,68 km ja korkeustaso 98 metriä.  Kiinteistörekisteriotteelta näkyy vesilain mukainen käyttöoikeus Vissaveden allasalueen ja rakenteiden hyväksi.

Höylähirsimökki

Tämän vuoden loppukesällä / alkusyksystä on valmistumassa lopputarkastuskuntoon höylähirsinen harjakattoinen huopakatteinen vapaa-ajan rakennus,  rantasauna sekä puucee. Hirsimökki on tehty betonilaatan päälle. Rakennuslupakuvan mukaan kerrosala on 40 m2, lattia-ala 58,5 m2, kerrostasoala 1. krs 40 m2 ja 2 krs eli parvi 23,5 m2. Asuinpinta-alaa on 40 m2 ja ns muuta alaa 23,5 m2. Parvitilaa on molemmissa päädyissä sekä järven puoleisella sivulla. Keskiosa on alas asti avointa tilaa kaiteilla erotettuna ja alapaarteet on näkyvissä. Rakennuksessa on keittiö tupa, alkovi ja eteinen, mistä kaksi ovea järven puoleiselle koko alalta katetulle terassille. Parvella on nukkumistilat. Lämmityksenä on takkalämmitys. Sähkö- ja vesiliittymää ei ole, mutta aurinkopaneeli tuottaa sähkövirtaa valoihin ja pistorasioihin. Keittiön varustukseen kuuluu kuvan mukaisesti kaapisto sekä kaasuhella ja jääkaappi. Listoja, viimeistelytöitä ja loppusiivouista sekä sisällä että ulkona on vielä tekemättä, mutta hirsimökki on jo ollut vähäisessä ”koekäytössä”.

Vapaa-ajan tila myydään tarjouskaupalla. Jokainen tarjous harkitaan erikseen. Metsätila otetaan mielellään vaihdossa vastaan.

Tee tarjous tästä Kaustisen Vissaveden vapaa-ajankohteesta alla olevalla lomakkeella.

Kolmio Kaustinen vuokrataan tai myydään

Kolmio Kaustinen vuokrataan tai myydään

Kaustintie 2 as 11, Kaustinen, 3h+k 76 m2

Kaustisen ydinkeskustassa nyt tarjolla vuokralle tai ostettavaksi siisti, hyvässä kunnossa ja edullisin asumiskustannuksin oleva 76 m2 kerrostalokolmio toisessa kerroksessa  Säästöpankin yläpuolella. Autopaikka etupihalla katutasossa 1. paikka vasemmalla ja toinen järjestyy tarvittaessa takapihalta.

Seinäpinnat on maalattua ja lattiassa on muovimatto kuvien mukaisesti. Pesuhuoneessa on lattiassa ja seinässä laatat.

Yhtiövastike on 253,08 €/kk 1.7.2023 alkaen. Jos vuokrataan, vuokra on 1. vuoden kiinteä 600 €/kk ja sitten tarkistukset elinkustannusindeksin  mukaan. Vuokra sisältää veden ja autopaikan.

Keittiön varustukseen kuuluu sähköliesi, liesituuletin ja jääkaappi sekä astianpesukone kuvan mukaisesti. Huoneistossa on tehty 2000-luvulla seuraavat parannustyöt:

2006 Eteis- ja keittiökaluston uusiminen.
2016 Jääviileäkaappi uusittu.
2018 Uusi hella.
2021 Astianpesukone uusittu.

Myydään tarjouskaupalla ja hintapyynnöllä 86.000 €. Tai vaihtoehtoisesti vuokrataan, jolloin myynti toki lopetetaan Hyväkuntoisena huoneisto toimii hyvin myös sijoituskohteena. Ostaja maksaa 2 %:n varainsiirtoveron ellei ensiasunnon ostajan verovapausedellytykset täyty.

TALOYHTIÖ

Taloyhtiön nimi on Kiinteistö Oy Kaustisen Säästökeskus,  y-tunnus 1008649-3. Yhtiön omalla tontilla  sijaitsevassa talossa asuinhuoneistojen pinta-ala on yhteensä 204 m2 ja liikehuoneistojen yhteensä 658 m2. Isännöitsijänä toimii Brigitta Kaipio, Rihikuja 1, 68600 Pietarsaari.

Neljän asuinhuoneiston ja neljän liiketilan kaksikerroksinen kerrostalo on valmistunut vuonna 1968. Lämmitysmuoto on kaukolämpö ja ilmanvaihto on koneellinen. Asuinnoissa on asuntokohtaiset jäähdytyskoneet. Yhtiön yhteisiä tiloja on sauna, pesuhuone, kerhotila ja varasto. Tontin pinta-ala on 862 m2 ja kiinteistötunnus on 236-401-15-384. Autopaikkoja on 8 kpl, joista 4 on lämpöpistokkeellisia. 

Kiinteistössä viimeksi tehdyt perusparannustyöt:

1998  LVI saneeraus, LV- putkistot ja venttiilit uusittu

2003 Rakennuksen ulkopuolinen korjaus. Vesikaton muutostyö ja julkisivukorjaukset. Uusittu kiinteistön ikkunat.

2004 Rakennuksen salaojitus ja sokkelin vesieristys. Asennetaan uusi 110 mm salaojaputki.

2005 Kylpyhuoneremontit huoneistoihin. 

Vanhoissa taloissa pinta-ala voi poiketa yhtiöjärjestyksen ja isännöitsijäntodistuksen mukaisesta lattiapinta-alasta. Yhtiön asunnoilla ei ole lainmukaista energiatodistusta. 

Tee ostotarjous  tai vuokratarjous tästä Kaustinen Kaustintie 2 as 11 osakehuoneistosta alla olevalla lomakkeella.
 

Kruunupyy, Mökki Seljeksellä

Kruunupyy, Mökki Seljeksellä

Kruunupyy mökki Seljeksellä

Kruunupyyssä Seljeksen lomakylässä sijaitseva mökkitila Suopursu 288-407-10-65 pinta-alaltaan kiinteistörekisterin mukaan 2017 m2. Osoitteen Seljesharju 227 kohdalla. Kokkolaan matkaa noin 34 km, Kruunupyyn keskustaan 33 km, Alaveteliin 15 km ja Kaustiselle 24 km.

Alueella on 2003 vahvistettu yleiskaava ja 2018 vahvistettu asemakaava. Mökki on korttelissa 16 tontti nro 2.  Rakennusoikeutta on kerrosneliöinä yhteensä 100, joten nyt sitä on vielä käyttämättä noin 75 m2. Tieoikeus on olemassa perille asti olemassa olevaa tietä pitkin. Erityisen suuri etu mökkitilalle on osuus yhteiseen vesialueeseen 288-407-876-2 Nedervetil bys samfällda områden, vaikka osuus on pieni 0,001337/100,00 niin se mahdollistaa mm vuosiluvan kalastamiseen ja siten lohikalastuksen vuosiluvalla. 

Kunnan uimaranta on kaavakartan VV alueella, joten mökkiläinen voi hyödyntää sitä ja laituria sekä yhteistä vesialuetta.   Nedervetil Jaktklubb r.f. omistaa rannassa jahtimajan (tila 10:21  kortteli 17 tontti 1). Sen tilan rannassa on oheisen kaavakartan W:n kohdalla on vuokravenelaituri, mistä voi vuokrata veneen järvikalastusta varten. 

. Tänä vuonna valmistunut höylähirsinen, harjakattoinen, huopakatteinen mökki, missä sauna + 2h yht 20 m2 + etuterassi  soveltuu erinomaisen hyvin vapaa-ajan harrastus- ja kalastusmajaksi. Mökissä on kamina ja siten puulämmitys.  Mökin vieressä on kaksi varastorakennusta – iso ja pieni kuvien mukaisesti.  Tukipalvelut ovat helposti saatavilla. Venepalvelu, lohikalastus vuosiluvalla. Vieressä yhteisranta, joka on kunnan uimaranta. Tontin rajalle asti on sähköjohto, joten mökki on sähköliittymän hankkimisella muutettavissa helposti laajemman vapaa-ajan käyttämisen ja lomailun kohteeksi. Mökin omistaja saa kalastaa seuran vuosiluvalla. Alueella toimivan metsästys- ja kalastusseuran huoltopalvelut ovat nyt myynnissä olevan uuden mökin (2021-2022 valmistunut käyttämätön) hyödyntämisen suhteen avainasemassa

Tilan Suopursu 10:65 myyntihinta on 49.000.    Katso myös tästä linkistä kiinteistörekisteriote

Stora Seljes

Stora Seljes on noin 62 ha:n hyvä kirkasvetinen kalastusjärvi, mihin istutetaan keväisin kirjolohta satoja kiloja. Rantaviivaa on noin 5,3 km. Valtion kalastonhoitomaksuna vuonna 2023. Varsinaisen seuran kalastusluvan lisäksi kaikkien 18-64-vuotiaiden tarvitsee lunastaa valtion kalastuskortti (valtion kalastonhoitomaksu 2023). Se maksaa 47 €/vuosi, 16 €/viikko, 6 €/päivä.

Seljesin huoltopalvelut

Kunnan uimarannan vieressä oleva huoltorakennus on 14.6.2019 siirtynyt Alavetelin metsästys- ja kalastusseuran omistukseen. Alueella olevan metsästysmajan omistaa myös Alavetelin metsästysseura & Alavetelin kalastusseura. Uimarannalla oleva vanha puulämmitteinen sauna on metsästys- ja kalastusseuran hallinnoima ja myös vuokrattavissa. Huoltorakennuksessa on 2 erillistä saunaa jotka molemmat ovat vuokrattavissa samoin huoltorakennuksen keittiö. Myös metsästysmaja on vuokrattavissa. Käyttövedestä (juomavedestä) voi tehdä sopimuksen.

Kalastukseen ja tilojen vuokraukseen liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä Alavetelin kalastusseura / Teija Bexar 0500 645121

Tee tarjous Seljesharju 227 osoitteessa olevasta mökkitilasta olevalla lomakkeella.