Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

Kaustinen tontit keskusta

Tontit Teerijärventieltä  Nesteen takana

Myytävänä on Teerijärventieltä Vahinkokankaalle johtavan tien molemmin puolin olevat kolme asemakaavatonttia määräalana tilasta Kappelinmäki. Korttelissa 204 tontti nro 5  kooltaan 1700 m2 peltoa ja metsää ja tontti 6  3260 m2 metsää. Sekä korttelissa 205 tontti nro 1  1422 m2 metsää ilmakuvan ja alla olevan kaavakarttaotteen mukaisesti.  Sekä Teerikujalla korttelissa 204 tontit 1 metsää ja peltoa,  2 peltoa,   3 peltoa   ja  4 peltoa.   Määräalat eivät saa tilan osuuksia yhteisiin alueisiin.  Sijainti Kaustisen keskustaan nähden on ihanteellinen. Ydinkeskustassa ei ole enää juurikaan muita rakentamattomia omakotitalon tontteja vapaana.

Kaustisen keskustan asemakaavassa  kaavamerkintä  on AO eli erillispientalojen korttelialuetta alla olevan kaavakarttaotteen mukaisesti. Tehokkuusluvun ollessa 0,20 kerrosneliöitä  omakotitaloon saa rakentaa neliöitä ulkorakennuksineen viidesosan tontin rakennusalasta (rasteroimaton osa tontin pinta-alasta). Tontit myydään määräaloina kaavakartan mukaisesti alla taulukossa olevilla pinta-aloilla ja tarkka pinta-ala määräytyy lohkomistoimituksessa.

Kiinteistörekisteriote Kappelinmäki

 
 
 
 

Myyntihinta 9 €/m2 eli  määräalan koon mukaan 12789 € – 28.800 € / määräala oheisen taulukon mukaisesti. 

Ostaja maksaa kaupanvahvistuksen 120 €, 4 %:n varainsiirtoveron  ja lainhuudon kulut sekä määräalan lohkomiskulut MML:n hinnaston mukaan.

Tee tarjous kokonaisuudesta alla olevalla lomakkeella tai yksitäisisestä tontista se erikseen nimeämällä sähköpostilla.

Kaustinen Lomakangas 34,9 ha

Metsätila Kaustinen Virkkala 

Kaustisella Virkkalassa Lehmäjärventieltä lähtevän Lomakankaan pistotien päässä metsätila Anttola 16:170/1 pinta-alaltaan noin 34,9 ha.  Tieoikeus em. teiden kautta.  Tilalla on osuuksia kymmeneen yhteiseen maa- ja vesialueeseen kiinteistörekisteriotteen mukaisesti. Metsäpalsta  ja Perhonjoen rannassa oleva saman tilan pääosin peltomääräala 4,8 ha saavat pinta-alaansa vastaavan osuuden tilan osuuksista näihin yhteisiin alueisiin. Metsätilan tarkka pinta-ala määräytyy peltomääräalan lohkomistoimituksessa eikä pinta-ala ole hinnan määräytymisen peruste.  

Metsäarvion mukaan puustoa on energiapuineen 1320 m3. Käypä arvo on 45.000 €.  Isoa Kemera -hoidettua T2 -taimikkoa on noin 6 ha. Pientä T1 -taimikkoa 2021 istutettuna männylle ja osin kuuselle on 7,2 ha. Nuorta kasvatusmetsää on 3,1 ha ja varttunutta kasvatusmetsää 4,7 ha. Tilan alueella on kalliomaata metsälakikohteena 1,1 ha ja ns. erityisen tärkeänä elinympäristönä vähäpuustoista suota ja kalliomaata 9,4 ha. Suot ovat luonnontilaisia ja metsäojittamattomia. Mikontanhuan alueen yleiskaava ulottuu metsäpalstan länsipäähän asti. Samoin ehdotusvaiheessa oleva yleiskaava oheisten kuvien kaavaotteen mukaisesti. Länsipäässä on myös maakunnallisesti tärkeä maisema-alue kuvion 16 kalliomaan kohdalla. 

Metsäarvio Lomakangas        Anttola kiinteistörekisteriote

Metsäpalsta myydään kantatilana tarjouskaupalla ja myyjä pidättää oikeuden hyväksyä korkein ostotarjous.  Ostaja maksaa lisäksi kaupanvahvistuksen, varainsiirtoveron 4 % kauppahinnasta sekä lainhuudonhakemiskulut. Näiden summasta 60 % on ostajalle metsäverotuksessa metsävähennykseen  oikeuttavaa.

 

 

 

 

Tee tarjous kohteesta Kaustinen Lomakangas 236-401-16-170/1  metsätilasta alla olevalla lomakkeella.  

Kaustinen okt 4 mh maalämpö 158.000 €

Holminiementie 12, Keskusta, Kaustinen

Sisätiloiltaan uutta vastaavaksi remontoitu muuttovalmis ja 2020-luvulle nykyaikaistettu omakotitalo. Edulliset asumiskulut kalliolämpötalona ja vielä lähellä keskustaa.  Talo on puurakenteinen ja tiilivuorinen, kattomuoto on harjakatto ja katteena konesaumapelti. Etupihalla kestopuuterassia liki 20 m2. Rakentamiskustannusten voimakkaan nousun takia nyt mainio ja taloudellinen vaihtoehto uudisrakentamiselle isolla 2240 m2 asemakaavatontilla, missä rakennusoikeutta on peräti 448 m2. Asuinpinta-alaa on 152 m2. Ja tässä talossa on neljä makuuhuonetta.  

Talon laajat ja monikäyttöiset huonetilat tarjoavat mahdollisuudet niin lapsiperheen asuinkäyttöön kuin kotitoimistolle ja nopean valokuidun myötä etätyöpisteelle tai erillisen ulko-oven ja työ-/päädyn huonetilan kautta ammatinharjoittamiseen.

Tontilla on lisäksi vuonna 2000 valmistunut puuverhoitu nosto-ovellinen eristetty ja sähköistetty autotalli 36 m2 ja 1971 valmistunut ulkovarasto 29 m2, mihin ovet ja sadevesijärjestelmä on uusittu.

Myyntihinta 158.000 €

Ostaja maksaa lisäksi kapanvahvistuksen ja omat  lainhuudonhaun kulut sekä varainsiirtoveron 4 % ellei ensiasunnon ostajan edellytykset täyty. Kiinteistövero on  ollut noin 173 €/vuosi. Sähkön kulutus  vuonna 2022 on ollut peruslämpöpäällä ollen 4943 kWh 1137 €.  Vesi ja jätevesimaksut Kaustisen kunnan taksojen mukaiset: Vesi perusmaksu 37,20 €/v ja 1,30 €/m3, jätevesi perusmaksu 62 €/v ja 3,286 €/m3.

Holminiementie on viereisen Perhonjoen suuntainen tie ja lähellä keskustaa oleva rauhallinen asuinalue. Lähimmät kaupat 700 m päässä ja 1 km säteellä löytyvät koulut, päiväkoti ja muut kuntakeskustan palvelut. Turvallinen kävely-/pyörätie keskustaan ilman vilkkaan Toholammintien ylitystä.

Talon tiedot listattuna myös etuoven esitteessä.  Talon rakennusala on ulkomitoin 169 m2, sisämitoin 155 m2, 5h+k+s+ph+khh+th. Tekninen tila 3 m2 muissa tiloissa. Asuinpinta-alassa muut tilat sisäleveyden ja sisäpituuden tulona. 

Peruskorjaus 2020-2021

Tilalla on tehty laajat peruskorjaukset niin pihan kuin rakennustenkin suhteen loppuvuoden 2020 ja alkuvuoden 2021 aikana. Tontin puustoa on voimakkaasti raivattu ja saatu näin rakennukset esiin. Piha-alueet on myös jyrsitty ja kylväen uusittu. Samalla talon ulkopuolinen kosteuseritys tehtiin 50 cm:n korkuisella patolevyllä ja uusittiin salaoja- ja sadevesijärjestelmät ja suodatinkangas kaivannon pohjalle ja routaeristeet päälle. Samalla todettiin talon seisovan tukevasti kuivan sorapatjan päällä. Myös ulkovaraston rännit, syöksyt ja sadevesikaivot uusittiin ja maalattiin samalla kun talon päätykolmiot maalattiin. Myös ikkunat maalattiin ja isojen ikkunoiden pellitykset uusittiin. Talon molemmat ulko-ovet ja avainjärjestelmä uusittiin pääovi 990*2200 ja sivuovi 750*2240 mm.

Kalliolämpöreiän syvyys on 180 m ja Niben 12 kW maalämpöpumppu tuli vanhan öljykattilan tilalle. Samalla patteristo huuhdeltiin vuosien myötä kertyneistä sakoista ja maalattiin. Pihatöihin kuuluivat lisäksi etupihan kestopuuterassin tekeminen ja valokuidun asentaminen talon kuitukoteloon asti. 

Talon sisätyöt aloitettiin asbestikartoituksella. Ensimmäiseksi uusittiin viemäröinti ja runkolinja muoviseksi keittiöstä asti ja liitettiin siihen vesipisteiden ja lattiakaivojen putkitukset ja tehtiin lattialämmitysvaraus. Kosteat tilat purettiin ja rakennettiin nykyisten rakennus- ja vesieristysnormien mukaisesti. Lämmitys- ja käyttövesiputket ovat pintavetoina. Wc:n, khh:een ja pesuhuoneen käyttövesiputket on uusittu samoin keittiön, wc.n ja saunaosaston vesikalusteet, pesualtaat ja wc-pytyt on uusittu. Sauna uusittiin kokonaan. Wc:n, pesuhuoneen ja päädyn makuuhuoneen ilmanvaihtoa tehostettiin poistoilmapuhaltimella. Sähköjohdotuksia uusittiin, pistorasioiden määrää lisättiin, valaisinkiinnityksiä uusittiin ja kiinteät valaisimet LEDeiksi ja CAT6 kaapeliyhteyksiä rakennettiin hyödyntämään asennettua valokuitua.

Huonetilojen seinät ja katot käsiteltiin ja maalattiin ja osaan katoista panelit. Yksityiskohtainen remonttidokumentti tilattavissa tarjouksen tekemistä varten.

Alihaka karttaote

KAUSTISEN HINTATASOSTA

Kaustisella on myyty välittäjien kautta viimevuosina keskimäärin 8 taloa vuodessa näin myös 2022. Välittäjien hintaseurannan mukaan kolme kalleinta on kaikki 2010 -luvulla valmistunutta ja  hintatasossa 253.000-305.000 €. Vuoden 2002 jälkeen valmistuneita eli enintään 20 vuotta vanhoja on ollut 12 kpl ja niiden keskiarvohinta on ollut 213.900 € 

Tee ostotarjous / pyydä näyttö / lisätieto  Okt Holminiementie 12, 69600 Kaustinen

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-