fbpx

Reisjärvi maatilan keskus

Reisjärvi maatilan keskus

Kestilantie 40

Maatilan talouskeskus Reisjärvellä

Reisjärvellä osoitteessa Kestiläntie 40, 85980 Reisjärvi, on myytävänä maatilan keskus, jolla peruskorjattava omakotitalo, aitta, maakellari, kaksi hallia, navetta ja karjalato. Rakennukset sijaitsevat 7950 m2 suuruisella tilalla Turpela 691-401-3-180.

Omakotitalo 2000 m2 määräala lh 10.000 €

Tilalla on vuonna 1972 valmistunut kuvan mukainen puurunkoinen, lautavuorinen loivasti harjakattoinen, peltikatteinen pientalo. Väestötietojärjestelmän kerrosala on 116 m2. Huoneistoselitelmä on oh+k+3h+ph+s+wc+varasto+pannuhuone+kylmiö. Kivijalka on betonia ja talon korkeusasema ympäristönsä nähden on hyvä. Talon ulkoasu ja ryhti on kuvan mukainen. Peltikatto ja hormin kate ovat asialliset.

Talossa on ollut vesikeskuslämmitys, lämmönlähteenä öljy, mutta se ei ole ollut päällä moneen vuoteen, joten melko varmasti järjestelmä ei enää toimi tai ainakin on testattava paineistamalla. Lämmitystä on taloa asuttaessa pidetty yllä keittiön puuhellalla ja sähköpattereilla. Talvella 23-24 peruslämpö ei ole ollut päällä – talo on kylmillään. Lämpimäksi tilaksi tarkoitettuja huoneita on ollut kylmillään, jolloin ilmeisiä kosteusvaurioita voi olla olemassa. Sähköliittymä on katkaistu, mutta vesiliittymä on ja vain pääsulkijasta suljettu. Asuinkäyttöön talo vaatii perusteellisen sisätilojen pesun, puhdistamisen ja siistimisen sekä nykyisellään vaatimattomien ja osin vaurioituneiden sisäpintojen uusimista sekä lämmitysjärjestelmän uusimisen. Nykyisellään talo on asuinkelvoton, mutta ei kuitenkaan ”purkukuntoinen”, sillä 2000- luvulla uusittu peltikatto pitää rakennusta yllä pitkäänkin. Jätevesijärjestelmä on sakokaivo.

Talon vieressä oleva aittarakennus on purkukuntoinen kuvan mukaisesti. Peltikatto on silti tässäkin rakennuksessa asiallinen. Rakennus on vähäisessä varasto- ja sivukatoskäytössä.

Navetta ja sen karjalato

Navetan karjalato-osa on varastokäyttökelpoinen puurunkoinen lautavuorinen 11,3 m * 21,8 m eli 246 m2 tila kuvan mukaisesti. Peltikatto on asiallinen, ovi leveä ja korkea ja tila korkea. Lattia betonilaattaa ja tilan perällä on kaksi aumaa. Karjalato-osa on vuokrattu vuoden 2027 loppuun asti.

Vanha navettarakennus on purkukuntoinen ja matalana hankala varastotarkoitukseenkaan. Peltikatto sinällään on hyvä.

Peltihallit

Peltihalli 1 ja sen päässä puuliiteri alla kuvan mukaisesti 12,2 m * 21,1 m eli 257 m2 on hyvä harjakattoinen puurunkoinen harkkoperusteinen peltikatteinen varastotila. Lattia on sorapedi. Halli on vuokrattu omistajan pidättäen itsellään 96 m2 hallitilaa sekä puuliiteriosan hallin päässä. Vuokra-aika on 31.12.2027 asti.

Toinen peltihalli talouskeskuksen perällä on liki saman suuruinen 11,8 m * 21 m eli 248 m2 alla olevan kuvan
mukaisesti betoniperusteinen puurunkoinen harjakattomuotoinen, peltikatteinen ja aluskatteinen hyvä varastorakennus. Myös tämä halli on vuokrattu 31.12.2027 asti. Hallissa on sisällä sähköistys, mutta talouskeskuksen sähköliittymä on irtisanottu.

Tämän peltihallin ja aitan väliin jää vielä maakellari.

Tarjouskauppa

Tila myydään saatavien ostotarjouksen perusteella kokonaisuutena lähtöhinnalla 40.000 € / sen yli korkein ostotarjous tai osina talo ja aitta 2000 m2 määräalana lähtöhinnalla 10.000 € / sen yli korkein ostotarjous ja hallit 5900 m2 kantatilana lähtöhinnalla 30.000 € / sen yli korkein ostotarjous. Kiinteistövero 292,91 € 2024 tulee myös ostajan maksettavaksi. Lisäksi ostaja maksaa 3 %:n varainsiirtoveron ja lainhuudon lunastamiskulut. Jos talo myydään määräalana, niin ostaja maksaa lohkomiskulun MML:n hinnaston mukaan (2024 1320 €). Tila on kiinnitetty ja käsiraha jälkeinen osuus kauppahinnasta menee pankin asiakasvarojen tilille, jotta kiinnitykset voidaan siirtää ostajalle tai ostajan pankille.

 

Tee tarjous tästä Reisjärvi Kestiäntie 40 maatilan talouskeskusalueesta alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla.