Tulostaa skriptit sivun head-osioon, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-

Perho vapaa-ajan paikka

Perho, vapaa-ajan paikka, Hietaniementie 272 

Perustiedot myyntikohteesta
  • Osoite: Hietaniementie 272, 69950 Perho
  • Tilan pinta-ala: 0.28 ha
  • Rakennukset: Vuonna 1954 valmistunut talo, joka on peruskorjattu 1990-luvulla vapaa-ajan rakennukseksi. Talon asuinpinta-ala on 79 m2 ja muuta alaa lisäksi 10 m2. Alakerrassa on eteinen, tupakeittiö ja kaksi huonetta. Yläkertaan on vuonna 1997 rakennettu lämmin villaeristetty aulatila. Rakennusten katot on uusittu peltikatoiksi 1990-luvulla. Lisäksi pihalla on hirsirakenteinen sauna, navettarakennus, leikkimökki, kaivo ja grillipaikka.
  • Lämmitys: Puulämmitys ja tarvittaessa lisälämpö sähköpattereilla
  • Varusteet: Tupakeittiössä on lankkulattiat, puuhella ja sähköhella. Ensimmäisessä huoneessa on puukamina.
  • Ympäristö: Lähimetsä on hyvää marjastus- ja sienestysmaastoa. Kalastus onnistuu lähellä olevien Perhon kalaisien järvien kautta.
  • Kiinteistövero 2023 152,98 €, sähkö- ja vesiliittymistä mennyt viimeisten 12 kk aikana vain perusmaksut käytön vähäisyyden takia
  • Myyntihinta 15.000 €
  • Irtaimistoa voidaan myydä myös, jos ostajalla on sille käyttöä, mm laaja kirjasto, kylmäkalusteet, pesukone, huonekalut, astiat

Talolla ei ole energiatodistusta, vaikka energiatodistuslain mukaan kohteella asuinkäytössä ollen pitäisi olla energiatodistus.  

Tila rakennuksineen myydään kesän aikana tarjouskaupalla (tarjoukset viimeistään 31.8) ja lähtöhinnalla 15.000 € ja tarjoukset siitä ylöspäin.  Lisäksi ostaja maksaa kaupanvahvistuksen 120 € ja lainhuudon hankkimisen kulut ja maksaa 4 %:n varainsiirtoveron ellei ensiasunnon ostajan ehdot täyty.   

Perho asuin ja vapaa-ajan kuntana

Perhon kunta tarjoaa rauhallisen ja turvallisen ympäristön, jossa luonto on lähellä. Kunnan palvelut ovat kattavat ja helposti saavutettavissa. Lisäksi Perho on aktiivinen ja yhteisöllinen kunta, jossa järjestetään paljon tapahtumia ja toimintaa kaikenikäisille.  Perho on viehättävä ja aktiivinen maaseutukunta Keski-Pohjanmaalla. Se tarjoaa asukkailleen monipuoliset palvelut, kuten koulutusmahdollisuudet, terveydenhuollon, kirjaston ja liikuntamahdollisuudet. Perho on tunnettu myös vireästä yrittäjyydestä ja monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. Kunta panostaa erityisesti viihtyisään ja turvalliseen asuinympäristöön. Luonto on lähellä, ja alueella on erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun, metsästykseen, kalastukseen ja marjastukseen. Perho on myös tunnettu matkailukohde, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa.

Lue lisää kunnasta

Tee tarjous Hietaniementie 272 69950 Perho vapaa-ajan tilasta rakennuksineen ja liittymineen alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla.  

Hirsitalo Pappilantie 12 Perho

Omakotitalo Pappilantie 12 Perho

Perhon keskustassa asemakaava-alueella osoitteessa Pappilantie 12 sijaitseva vuonna 1947 rakennettu omakotitalo. Talo on rintamamiestalotyypin paikalla tehty hirsitalo kerrosalaltaan 56 m2 ja kokonaisalaltaan 61 m2. Taloa on laajennettu terassilla ja autokatoksella vuonna 2001 ja samalla taloa on peruskorjattu. Rakennusluvan mukaan uusi kerrosala on 64 m², tilavuus 200 m³ ja
huoneistoala 48 m². Talossa on lautavuori, harjakatto ja katteena pelti. Talossa on asemakaava-alueen varustustason mukaisesti sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät. Osa ikkunoista uusittiin 2001 ja osa vuonna 2015.

Huoneina on tupakeittiö ja kaksi huonetta, wc/pesuhuone ja sauna sekä tien puolella kuisti, kirkon puolella autokatos ja takapihan puolella terassi oheisen pohjakuvan mukaisesti. Tupakeittiössä ja makuuhuoneessa on laminaatti lattiassa ja maalatut levyseinät. Pienemmässä tienvarren huoneessa ja wc:ssä on muovimatto lattiassa, ja huoneessa tapetti seinässä. Tupakeittiössä on lautakatossa ja huoneissa levy kuvien mukaisesti. 

Tupakeittiöstä on portaan vintille, mikä on viimeistelemätöntä varastotilaa. Talossa on myös betoniseinäinen ja -pohjainen kellari. Talo on tyydyttävässä kuvien mukaisessa kunnossa myös pintamateriaaleiltaan. Lämmitysjärjestelmänä suora sähkölämmitys. Lisänä on takka ja saunan sähkökiuas. Sähkön vuosikulutusarvio 2023 on 8125 kWh. Terassi ja autotalli ovat kylmää tilaa.

Hirsitalon lisäksi tontilla on saunrakennus, puuvarasto ja vaja. Rakennukset ovat puustoisella tilalla Rinne 584-401-133-16, jonka pinta-ala on 3673 m2.  Asemakaavan mukaan tilalla on kaksi rakennuspaikkaa, joiden rakennusoikeus on kummallakin 250 k-m2. Pienempi tontti osoitteessa Pappilantie 14 noin 1673 m2 voidaan myydä määräalana erikseenkin riippuen saatavista ostotarjouksista.

kiinteistorekisteriote

Talolla ei ole energiatodistusta, vaikka energiatodistuslain mukaan kohteella asuinkäytössä ollen pitäisi olla energiatodistus.  

Tila rakennuksineen myydään kesän aikana tarjouskaupalla ja lähtöhinnalla 29.000 € ja tarjoukset siitä ylöspäin. Perukirja-arvion mukaan hirsitalon, saunarakennuksen, puuvajan ja kahden asemakaavatontin käypä arvo on 58.000 €. Lisäksi ostaja maksaa kaupanvahvistuksen 120 € ja lainhuudon hankkimisen kulut ja maksaa 4 %:n varainsiirtoveron ellei ensiasunnon ostajan ehdot täyty.   

 

Tee tarjous Pappilantie 12 Perho tilasta rakennuksineen ja liittymineen alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla. Voit tilata myös näytön. 

Perho Jängänjärvi 4,97 ha

Jängänjärvi, 5,0 ha Mustamaantie 16, Perho

Perhossa Hietaniementie 852- 872 osoitteiden kohdalla noin 5 ha suuruinen määräala rakennuksineen tilasta Pelto-Harjula 15:56 osoitteessa Mustamaantie 16.  Rakennuksina vanhan maatilan talouskeskuksen rakennukset – elintasosiivellä varustettu rintamamistyyppinen talo, vanha navettarakennus ja varastorakennus, pyöröhirsinen nukkuma-aitta, aitta ja  puulato. Sekä Jängänjärven rannalla höylähirsihuvila, rantasauna, puuvaja ja venelato.  Jängänjärven rantaviivaa yhteensä noin 300 metriä. Ja rannassa neljä (T1, T2, T3 ja T4) yleiskaavan mukaista RA-alueen rantarakennuspaikkaa. Maatilan talouskeskus (T5)  rakennusten kohdalla ietaniementien ja järven välissä noin 1,9 ha. Rakennettu hirsihuvila ja rantasauna kohteena T4  osoite Mustamaantie 18 noin  0,5 ha ja rakentamattomina rakennuspaikat T1 3600 m2 osoite Hietaniementie 852,   T2 2600 m2 osoite Hietaniementie 854 ja T3 3900 m2 Hietaniementie 856 ja näille kullekin rantaviivaa 45 m. Myydään joko kokonaisuutena 4,97 ha vapaa-ajan maatilana tai kukin rakennuspaikka määräalana erikseen riippuen saatavista ostotarjouksista.  

Hietaniementien ja Jängänjärven välinen määräala 584-401-15-56-M602  on pinta-alaltaan noin 5,0 ha ja sisältää myös hyvää järeää uudistuskypsää metsää.

Metsäarvio palsta 5  yht 26.500 €.

Määräalat saavat pinta-alaansa vastaavan osuuden tilan osuuksista yhteisiin alueisiin ja erityisiin etuuksiin, mitä ovat yhteinen vesialue 876:1, savipaikat 878:29 ja venevalkama Jängänjärven rannalla 878:30.  Määräalojen tarkat pinta-alat määräytyvät lohkomistoimituksessa.  

 

Yleiskaava 

Määräalan 15:56 M602 alueella on Salamajärven rantayleiskaavan mukaisia  rantarakennuspaikkoja Jängänjärven rannalla.  Yleiskaavassa  alueelle on merkitty yhteensä neljä RA -loma-asuntojen rakennuspaikkaa. Niistä T4 on rakennettu ja sen alueella on hyväkuntoinen höylähirsihuvila, puuvaja, puucee ja rantasauna. T1, T2 ja   T3 ovat rakentamattomia. Kaavamääräyksen mukaan kunta voi suoraan myöntää näille rakennusluvan. Rakennusoikeutta on kullakin tontilla 160 k-m2. Siitä loma-asunnon kerrosala saa olla enintään 120 k-m2 loppuosan ollessa talousrakennuksia ja sauna. Rakennuslupa-asiakirjoihin on liitettävä jätevesien käsittelysuunnitelma. Ranta-alueella WC-vesien käsittelylle on oltava vähintään umpikaivo ja muille jätevesille saostuskaivot ja maaperäkäsittely ellei vaihtoehtoisesti käytetä korkeatasoista kemiallis-biologista puhdistusta.

T1-T5 määräalan kokoa voidaan tarjousten perusteella tarkistaa ja lisäaluetta saa metsästä T6.   Koko 5,0 ha myydään ensisijaisesti kokonaisuutena, mutta tarjoukset voi jättää myös erikseen kustakin kohteesta T1, T2 ja T3, T4 ja T5  nopein valitsee ensin systeemillä. Rakentamattomille rantarakennuspaikoille hintapyyntö on 3€/m2.  Tontin minimikoko on rantayleiskaavan mukaan 2000 m2 ja nyt pienin myytävä palsta on 2600 m2 (T2).  Kokonaisarvo myyjän kannalta ratkaisee myyntijärjestyksen. Jokainen rakennuspaikan ostotarjous ratkaistaan erikseen ilman mitään takarajaa tarjousten jättämiselle.  

Komanteen ja Jängänjärven julkisesti myytyjen loma-rakennuspaikkojen keskihinta on ollut viimevuosien kaupoissa 14.687 €, mediaanihinnan ollessa 15.000 € per rantaan rajoittuva lomarakennuspaikka. Metsähallituksen hinta Perhossa on tasoa 20.000 €.  

Rakennukset ja niiden kuvat 

Ensimmäisessä alla olevassa galleriassa pyörii  määräalan kartat ja ilmakuvat, toisessa vapaa-ajan huvilan kuvat ja kolmannessa maatilan talouskeskuksen ja ulkorakennusten sisä ja ulkokuvat.

Vapaa-ajan rakennus,T4

Paikalla rakennettu puurakenteinen peltikatteinen 1,5 kerroksinen huvila Mustamaantie 18 on valmistunut vapaa-ajan rakennukseksi vuonna 2004. Kerrosala on 59 m2. Alakerrassa on iso tupakeittiö ja yksi makuuhuone sekä sauna ja saunan pukuhuone sekä etuterassi. Yläkerrassa on aula/makuupaikkatilaa sekä parveke Jängänjärven suuntaan. Huvila on sähköistetty (yhteinen sähköliittymä talon kanssa) ja siinä on takka- ja puuhellalämmitys ja lisänä on tarvittaessa erilliset sähköpatterit pistokkeen kautta. Ei vesiliittymää, mutta pihalla on kaksi kaivoa. Samalla T4 rakennuspaikalla on myös kerrosalaltaan 9 m2 rantasauna vuodelta 2013, missä on löylyhuone ja pukuhuone ja molempiin ovi etuterassilta. Saunan ja huvilan välissä on puuvaja ja puucee. Kunnan rakennusvalvonnan mukaan saunan ja mökin käyttöönottokatselmus ja loppukatselmus on pitämättä ja ne pyritään tekemään ennen myyntiä. Mökissä ja saunassa kantovesi, mutta huvilaa rakennettaessa vesiputkivaraus on tehty.
Hintapyyntö on ison T4 tontin ja rakennuskannan perusteella  70.000 € / t ja tarjouksen voi jättää poikkeavallakin aluerajauksella.

Maatilan talouskeskus, T5

Mustamaantie 16 osoitteessa oleva harjakattoinen peltikatteinen talo on valmistunut 1960/1961 kerrosalaltaan 64 m2 suuruisena ja sitä on laajennettu 1974 nykyiseen 80 m2 kerrosalaan. Talo on ollut talven 2021/22 kylmillään ja on puulämmitteinen hellan, kakluunin ja takan avulla. Lisälämpö on hoidettu pistokkeen kautta sähköpatterein. Talossa on sähkö- ja vesiliittymät ja viemäröinti sakokaivoin. Huoneissa on pääosin lankkulattiat, levyseinät ja paneelikatto kuvien mukaisesti. Tupakeittiö on Hietaniementien suuntaan ja kaksi huonetta järven suuntaan. Keittiöstä on portaat kaksihuoneiseen isoon korkeaan kellariin ja eteisestä portaat vintille, missä on vinttikamari ja ullakkotilaa. Siipiosassa on eteinen, wc, pesuhuone ja sauna. Materiaalit ja rakenteet oheisten kuvien mukaiset ja vaatimattomat. Vesiliittymän sulkuventtiili on kiinni ja vesi on laskettu putkista jäätymisen estämiseksi.

Lähimmät palvelut ovat Perhon keskustassa noin 8 km päässä.  T5 määräala on 1,9 ha ulottuen Hietaniementieltä Jängänjärveen asti. Lisää pinta-alaa saa T6 metsästä. 

Navetta on rakennettu vuonna 1994 ja on kerrosalaltaan 160 m2, missä on mukana katettu lantalan osuus. Navetan ja talon välissä on vanha maatalousrakennus ja talon vieressä pyöröhirsinen nukkuma-aitta ja talon takana puulato ja tienvieressä hirsiseinäinen riihiaitta. Rakennuksissa on harjakatot ja katteena pelti.

Hintapyyntö rantaan asti ulottuvana 1,9 ha maatilana 25.000 € / tarjous. 

Määräalan eri omaisuuslajien osiensa summana nousee selvästi yli 100.000 €, mutta kokonaisuuden hintapyyntö on kokonaisarvion korjauksen jälkeen myyntihinnaksi 110.000 €, mutta tarjouksia otetaan vastaan alemmallakin  ja myös ylemmällä tasolla. 

 

Tee tarjous Perho Mustamaantie 16 alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla.

 

Tulostaa skriptit sivulle ennen body-tunnisteen päättymistä, jos yllä olevat evästeasetukset ovat käytössä ja käyttäjä on antanut suostumuksensa. eg:-