fbpx

Lestijärvi omakotitalo Toholammintie 919

Lestijärvi omakotitalo Toholammintie 919

Lestijärvi, Syri, okt 99 m² / 128 m²

Lestijärven ja Toholammin rajalla Syrinkylällä osoitteessa Toholammintie 919, sijaitsee tämä vuonna 1983 valmistunut kuvan mukainen kolmen makuuhuoneen omakotitalo. Talo on puurakenteinen Oravais -talojen elementtitalo, kahitiilivuori tasakertaan asti. Kerrosala on väestötietojärjestelmässä  99 m² ja kokonaisala 128 m². Uusi-Virkkala tilan 421-401-28-19 pinta-ala on 3080 m². Myyntihinta omakotitalolle 39.900 €.

Talon lisäksi on mahdollisuus ostaa viereisestä tilasta Lisä-Virkkala 421-401-28-28 tarjouskaupalla lisää peltoa noin 3,1 ha ja metsämaapohjaa (hakkuun jälkeistä uudistusalaa ja osin taimikkoa) noin 8,2 ha. Yhteensä Lisä-Virkkala 28:28 maa- ja metsätilan pinta-ala on 11,295 ha. Tämä tila on myös erikseen myytävänä, mutta päätös kaupasta tehdään vasta talon myynnin yhteydessä tai sen jälkeen. Hp 15.100 €

Tilat ja varusteet

Talon Toholammin puoleisessa päädyssä on kolme makuuhuonetta, keskellä taloa olohuone pellon suuntaan ja eteinen, tuulikaappi ja wc sekä keittiö maantien suuntaan. Lestijärven puoleisessa päädyssä on maantien puolella vaatehuone, khh / päätyeteinen ja  pihan puolella pesuhuone ja lämmin varastohuone, missä on myös tekninen tila ja uudehko lämminvesivaraaja.  Sauna jää teknisen tilan ja keittiön väliin. Keittiössä on alla kuvan mukainen varustus: keraaminen liesi, liesituuletin ja -kupu, asianpesukone ja puuhella.  

Eteiseen ja olohuoneeseen on vaihdettu korkkilattia viime talvena. Muutoin asuintiloissa lattiassa on laminaatti, seinissä tapetti ja katossa lauta, keittiössä puolipaneeli. Kosteissa tiloissa on klinkkeri lattiassa, pesuhuoneessa laatta seinissä ja saunassa laatta/paneeli. Asuinpinta-alaa talossa on rakennusluvan ja -kuvan mukaan 99 m2 ja  muiden tilojen pinta-ala on 29 m.

Piha ja ulkotilat

Talon etupiha tien ja talon välissä on iltapäiväauringon suuntaan ja sisäpiha aamuauringon suuntaan. Tien ja talon välissä on tiheä piilipajujen latvusverho. Pihassa pari omenapuuta, kirsikkapuu sekä harvinainen Vanha Vaasan viikuna puu. Toholammintieltä liittymätie jatkuu peltotienä eteenpäin mm Lisä-Virkkalan maa- ja metsätilalle. Talon etupihalla on autotalli/varasto ja sisäpihalla hirsilato.

Lämmitys ja kulut

Talossa on sähkölämmitys pattereilla. Lisälämmönlähteenä on takka olohuoneessa ja puuhella keittiössä. Sähkön kulutus on asuttaessa ollut noin 15000-16000  kWh vuodessa, mutta nyt talon ollessa tyhjillään peruslämpö päällä niin vuosikulutusennuste on sähkölaskun mukaan  6546 kWh.  Kiinteistövero vuodelta 2023 on 219,30 €. Toholammin Vesihuolto Oy:n vesiliittymän lasku on ollut 3,72 €/kk ja 0.88 €/m3. Jätevesijärjestelmänä on kolme sakokaivoa.

Kunto ja remontit

Syksyllä 2023 on asennettu uusi Mitsubishin ilmalämpöpumppu. Keväällä 2022 on uusittu varaston, teknisen tilan, olohuoneen sekä eteisen lattiat. Sitä ennen 2010-luvulla oli keittiöremontti ja tällöin lattiaan laminaatti ja tapetti puolipaneelin yläosaan.

2005 oli laaja sauna- sekä kylpyhuoneremontti. Tuolloin pesuhuoneen ja varaston väliseinä on purettu ja muurattu tilalle uusi harkoista. Makuuhuoneet ja olohuone tapetoitu sekä keittiön lattiaan asennettu laminaatti.

Sisätilat ovat 2000-luvun keittiö- ja pesuhuoneosaston sekä asuintilojen pintaremontin jälkeen siistissä kunnossa. Käyttövesijohdot menee pintavetona ja teknisessä tilassa on Jäspin lämminvesivaraaja.  Pesuhuoneen ikkuna vaihdettu 2023 samalla ulkovuorausta korjattu sisäpihan seinällä lumen painosta irronneiden tikkaiden vuoksi. Kuntotarkastus on tehty 8.11.2023.  Ei energiatodistusta.

Sijainti

Lestijärven keskusta on n. 11 km:n päässä, Finn Spring Oy Härkänevan tuotantolaitosten kahvila-ravintola, tehtaanmyymälä, uimahalli ja kuntosali Lylyn Pisara ovat 10,5 km:n päässä, Toholammin keskusta on 25 km päässä.

Tee ostotarjous tästä kohteesta Lestijärvi Toholammintie 919 omakotitalo 0,3 ha alla olevalla lomakkeella. Jos tarjoa myös viereisestä pellosta ja tai metsästä tai koko maa- ja metsätilasta 11,3 ha, jätä ostotarjous sähköpostilla ja kerro mitä tarjous sisältää.