fbpx

Alaviirteen yhteisalueosuuksia

Alaviirteen yhteisalueosuuksia

Alaviirteen yhteisalueet

Alaviirteen Yhteisalueosuuksia

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen mahdollisuuteen omistaa osa Alaviirteen yhteisalueista. Tarjolla on Alaviirteen yhteisalueosuuksia osuusluvulla 0,244004/100 ja Alaviirteen yhteisvesialueosuuksia osuusluvulla 0,013540/6,041500. Osuudet erotetaan Kokkolassa Lohtajalla sijaitsevasta  tilasta Peltola I  272-426-12-42. Tämä on erinomainen tilaisuus sijoittajille, luonnon ystäville ja kaikille, jotka arvostavat yhteisöllistä maan- ja vesialueiden hallintaa.

Kiinteistörekisteriote Peltola I 12 42, tila josta yhteisalueosuudet erotetaan.  Kiinteistörekisteriote maa-alueet  yhteensä 46,78 ha kaavoitettuja alueita.  Kiinteistörekisteriote vesialueet yhteensä 907,8 ha, josta maata 7,6 ha.

Satamat

Satamat Venevajantie ja Tuppikarintie

Alaviirteen Yhteisalueiden Erityispiirteet

 • Yhteisalueiden Hallinta: Alaviirteen yhteisalueet on perustettu hoitamaan kylän yhteisiksi jätettyjä maa- ja vesialueita. Vuonna 2016 tapahtuneen yhdistämisen myötä luotiin kaksi osakaskuntaa: toinen hallinnoi vesialueita ja toinen maa-alueita. Tutustu toimintaan, päätöksiin ja osakasetuihin yllä olevan linkin kautta.
 • Yhteisöllinen Päätöksenteko: Ylintä päätösvaltaa käyttää osakaskunnan yleinen kokous, joka pidetään vuosittain keväällä. Kokous päättää toimintalinjoista, maksuista ja vuokrista.
 • Hoitotoimikunta: Käytännön toimintaa varten yleinen kokous valitsee osakaskunnalle hoitotoimikunnan, joka edustaa osakaskuntia ja huolehtii alueiden ylläpidosta ja kehittämisestä.

Alaviirteen Yhteisalueiden Visio ja Missio

 • Tavoite: Olla Suomen paras aktiivisesti toimiva jakokunta.
 • Strategia: Aloitteellisuus, innovaatiot ja kehitystyö.
 • Toiminta: Alaviirteen Yhteisalueet toimii aloitteellisesti, käynnistää ja vie eteenpäin kylää kehittäviä hankkeita. Toiminta on pitkäjänteistä, kasvuhakuista ja uutta luovaa.

Miksi Sijoittaa Alaviirteen Yhteisalueosuuksiin?

 • Aktiivinen Yhteisö: Osakkaana pääset osaksi aktiivista yhteisöä, joka edistää alueen kehitystä ja luo puitteita innovatiivisille ideoille.
 • Luonnonläheinen Sijoitus: Alaviirteen yhteisalueosuudet tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden sijoittaa luonnonläheisesti ja osallistua aktiivisesti alueen kehittämiseen.
 • Hyödyt Osakkaille: Osakkaat hyötyvät Alaviirteen Yhteisalueiden toiminnasta saamalla alennuksia ja palveluita.
  Tuppikarin satama

  Tuppikarin satama

Tarjouskaupan Ehdot

 • Tarjouskauppa: Alaviirteen yhteismetsäosuudet myydään tarjouskaupalla.
 • Kulut: Ostaja vastaa kaupanvahvistuksen (128 €), varainsiirtoveron (3 %), lainhuudon hankintakulujen (161 €) ja yhteisalueosuuden erottamiskulujen maksamisesta (335 €).

Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus sijoittaa yhteisöllisesti hallinnoituihin maa- ja vesialueisiin, jotka tarjoavat sekä taloudellista potentiaalia että mahdollisuuden nauttia luonnon tarjoamista elämyksistä.


Älä jää paitsi tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta – Tee tarjouksesi nyt ja tule osaksi Alaviirteen yhteisöä!

Tee ostotarjous Alaviirteen yhteisalueiden osuuksista alla olevalla lomakkeella viimeistään 29.2.

Syötekylä luontotila

Syötekylä luontotila

Ainutlaatuinen metsätilapari Pudasjärvellä – Luonnon Ystävän Unelma

Metsätilapari 21,4 ha Syötekylän läheisyydessä Pudasjärvellä Karsikkoperäntie 361 osoitteen kohdalla molemmin puolin Kärryojan rannalla. Puustoa vähän alle 1000 m3 Kärryojan varressa ns. Metso -kohteena.

ilmakuva

Kiinteistörekisteriote 24 46    Kiinteistörekisteriote Puronvieri 23 64     Karttaote tilaparista Syötekylän lähellä

Harvinainen mahdollisuus omistaa osa Pudasjärven lumoavasta luonnosta

Tervetuloa tutustumaan Pudasjärvellä sijaitsevaan ainutlaatuiseen metsätilapariin, joka tarjoaa yhteensä 21,4 hehtaaria puhdasta luontoa ja rauhaa. Sijaitsevat Syötteen kansallispuiston ja laskettelurinteiden läheisyydessä. Nämä vierekkäiset metsätilat, 23:64 Puronvieri (6,57 ha) ja 24:16 Kuurnanmaa (14,83 ha), ovat todellinen luontokohde.

Sijainti täydellinen luontoaktiviteettien ystäville

 • Lähellä Syötteen Kansallispuistoa ja laskettelurinteitä: Metsätilat sijaitsevat Syötteen kansallispuiston ja Iso-Syötteen laskettelurinteiden läheisyydessä, tarjoten pääsyn lähialueen lukuisiin ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksiin.
 • Luonnonrauhaa ja yksityisyyttä: Ympäröivät valtion maat takaavat omat selkoset ja yksityisyyden, kaukana naapurin nurkkalaudoista.
  Pudasjärvi

  Pudasjärvi

Monipuoliset Mahdollisuudet ja Aktiviteetit

 • Luontoliikunnan paratiisi: Alueella kulkeva kelkkaura, lähellä olevat patikointi- ja pyöräilyreitit sekä Iso-Syöte bike park tarjoavat aktiviteetteja jokaiseen makuun.
 • Talviurheilun Mekka: Syöte on yksi Suomen lumisimmista alueista, jossa lumilajien ystävät voivat nauttia koiravaljakkoajeluista, moottorikelkkailusta, hiihdosta ja lumikenkäilystä.

Metsästys ja Kalastus – Luonnon Antimia

 • Rikas riistaelämä: Metsätilaparin alueella on Kärryojan varsi on ns metsokohde, jossa on voimassa oleva ympäristötukisopimus 31.5. 2032 asti. Pudasjärven monipuolinen luonto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet metsästykseen.
 • Kalastajan Unelma: Iijoen ja viereisen Pärjänjoen kalaisat vedet ja alueen monet järvet tarjoavat unohtumattomia kalastuskokemuksia.

Rakennusmahdollisuudet ja kehityspotentiaali

 • Rakennusluvat olleet: Myyjällä on ollut rakennusluvat näille tiloille, mikä antaa viitteen uusille omistajille mahdollisuudesta rakentaa unelmiensa loma-asunto tai pysyvä koti Pudasjärven kunnan rakennusjärjestyksen mukaisesti.
 • Investointimahdollisuus: Metsätilaparin sijainti lähellä matkailupalveluita tekee siitä houkuttelevan investointikohteen.
  talvi tunturissa

  talvi tunturissa

Pudasjärvi – Elämyksiä Ympäri Vuoden

 • Kulttuuritapahtumat ja Aktiviteetit: Pudasjärvi tarjoaa vuoden ympäri tapahtumia, kuten Umpihankihiihdon MM-kisat ja Kesäpilikin MM-kisat, jotka tuovat alueelle eloa ja väriä.

  Pärjänjoki

  Pärjänjoki

Yhteenveto

Tämä metsätilapari on täydellinen valinta niille, jotka etsivät omaa rauhaa luonnon keskellä, mutta haluavat silti olla lähellä aktiivisen elämäntavan tarjoamia mahdollisuuksia. Olipa intohimosi metsästys, kalastus, laskettelu tai patikointi, tämä kohde tarjoaa kaiken tarvittavan.


Älä jää paitsi tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta – Ota yhteyttä ja tee ostotarjous nyt! Luo oma tarinasi Pudasjärven sydämessä.

Tämä kohde myydään tarjouskaupalla. Tee ostotarjous tästä Pudasjärven Syotekylän pohjouspuolella olevasta metsätilaparista alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla.

Metsätila Kokkola 7,6 ha

Metsätila Kokkola 7,6 ha

 

Metsätila

Metsätila 7,625 ha Kalliokoski 272-411-2-61 Kokkolassa Orreksentie 98 osoitteen kohdalla. Pieni  kiila tien vasemmalla puolella Perhonjokeen asti mahdollistaa esim. veneen pidon lähellä meren suuta. Heti tien oikealla puolella liittymässä iso lautavuorinen peltikatteinen varastohalli ja kauempana mäen ja kallion päällä puuvaja ja puukatos. Erinomainen puuha- ja vapaa-ajanpalsta valmiine varastorakennuksineen ja polttopuumetsineen. Minkä lisäksi myös merkittävää talousmetsää ja luontoarvoja monimuotoisena kaupunkimetsänä lähellä asutusta. Alue on potentiaalista seuraavan kaavoitusvaiheen rakennuspaikka-aluetta, sillä paine rakentaa Perhonjoen rantaan ns. toiselle vyöhykkeelle kasvaa. Tämä tila isolla pinta-alallaan mahdollistaa tulevat uudet rakennuspaikat, joten osto on myös sijoitus pitkälle tulevaisuuteen.  Jokiyhteys itsessään tuo monimuotoisia lisäarvoja.

Kalliokoski tilan kesäkuvat ovat jo muutaman vuoden takaa, mutta myös ne kannattaa em linkin takaa katsoa. Tilalla on myös merkittävät osuudet kylän yhteisiin alueisiin ja erityisiin etuuksiin alla olevan asetelman mukaisesti:

Kalliokoski Orres Yhteiset alueet

Kalliokoski Orres Yhteiset alueet

Metsäarvio

Metsäarvio Kalliokoski 2:61:n  mukaan puustoa noin 1050 m3 hakkuuarvoltaan noin 24.650 €. Ei taimikoita, mutta joitain kitumaan kallionlakeja, muutoin valtaosin varttunutta noin 60-70 vuotaiasta kasvatusmetsää.   Käypä metsätalousarvo 25.000 €.  Tätä tilaa ei myydä sillä arvolla. Tilan arvo muodostuu metsäarvon lisäksi rakennusten arvoista, Perhonjoen ranta-arvoista ja tulevaisuuden tonttiarvoista sekä kaupungin läheisyyden tuomasta virkistys- ja monimuotoisuusarvoista. Myydään tarjouskaupalla.

Ostaja maksaa kaupanvahvistuksen 128 €,  3 %:n varainsiirtoveron ja  lainhuudon hankintakulut.

Tee tarjous Kalliokoski  -metsätilasta ja varastorakennuksista alla olevalla lomakkeella